• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TÜSİAD’ın 28 Şubat aşkı depreşti

Yeniakit Publisher
2018-05-25 12:00:00 -
TÜSİAD’ın 28 Şubat aşkı depreşti

28 Şubat sürecinden kalma huyundan vazgeçmeyen TÜSİAD, seçim arifesinde yine toplumsal mühendisliğe soyundu. Biracı Tuncay Özilhan, uluslararası finansal tetikçilerin sözcülüğüne soyunarak daha çok faiz istedi. Başkan Bilecik de hükümeti hedef alarak, “Kutuplaşmayı besleyen siyasi tansiyon düşmezse, ekonomik tansiyon yükselir. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz” imasında bulundu.

 HABER MERKEZİ  Eski Türkiye’nin vesayet merkezleri, 28 Şubat döneminden kalma kirli alışkanlıklarını bir türlü bırakamıyor. Esas amacı işadamları arasındaki dayanışmayı sağlamak olan TÜSİAD, haddini ve yetkisini aşarak milletin iradesini gölgelemeye devam ediyor. TÜSİAD’ın önceki gün gerçekleştirdiği Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısında skandallar birbiri ardına patlak verdi. 

ÖZİLHAN HADDİNİ İYİCE AŞTI

YİK Başkanı Tuncay Özilhan, siyasete dizayn vermeye kalktı. Marjinal bir muhalefet ağzıyla konuşan Özilhan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin gündeminde seçimler var. 2007’den bu yana ortalama 12 ayda 1 yapılan seçimlerden yorgun düştük. İfade özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokratik standartlardan söz edilemez. Türkiye cezaevindeki akademisyenlerle, medya alanında yapılan kısıtlamalarla anılan bir ülke olmamalıdır.” 

DAHA ÇOK FAİZ İSTEDİ

Seçimler sonrası oluşacak siyasi iradeye de akıl vermeye kalkan Özilhan, “Kutuplaşmanın olduğu toplumlarda devlet çok iyi çalışmalı. Devlet mekanizmasının işleyişi kişilerle kaim değildir”dedi. Dövizdeki yükselişe de değinen Özilhan, “TL’nin değerinde son dönemde görülen ve tüm vatandaşları büyük bir endişeye sevk eden baş aşağı gidiş karşısında Merkez Bankası tarafından yapılan müdahale, herkesi rahatlatmıştır” diyerek daha çok faiz istedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BİLECİK’TEN SKANDAL SÖZLER

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de Özilhan’dan aşağı kalmadı. İma yoluyla milletin iradesine ket vurmaya kalkan Bilecik, “Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hukuk şüphesiz her şeyin üzerinde olmalıdır. Kuvvetler ayrılığı entelektüel bir tartışma konusu değildir. Hepimizin yaşamak istediği, bir devletin olmazsa olmasıdır. Demokratik devletin temeli özgürlüktür. Demokrasi olmadan reform, reform olmadan ilerleme olmaz” dedi.

KUTUPLAŞMA YAPTILAR

Bilecik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Propaganda döneminde adayların ülkedeki kutuplaşmayı giderecek söylemler benimsemelerini, hepimizin bu ülkenin yurttaşı olduğumuzu göz önünde bulundurarak siyaset üretmelerini istiyoruz. Kutuplaşmayı besleyen siyasi tansiyon düşmezse, ekonomik tansiyon yükselir.

MİLLET DÜŞMANLARININ SERMAYE AYAĞI

Üzerine vazife olmadığı halde hemen her konuya burnunu sokan TÜSİAD’çılar, ‘ahkâm kesme’ alışkanlığını kirli geçmişinde âdet edindi. 28 Şubat sürecinde aktif rol oynayan TÜSİAD, darbenin sermaye ayağını oluşturdu. Darbe sürecinde Refah Partisi’ne karşı yürütülen kirli kampanyada yer alan TÜSİAD’ın o dönemdeki başkanı Muharrem Kayhan, “Genelkurmay’la diyalog içindeyiz. Orgeneral Çevik Bir’le yemekte buluştuk. Onlara brifing verdik. Hükümet çekilmeli, irtica bir tehdittir. Bu Meclis’ten Refah-Yol’a alternatif hükümet çıkar” diyerek darbeye verdiği açık desteği gözler önüne sermişti. TÜSİAD, 28 Şubat zulmünün ürünü olan “8 yıllık kesintisiz temel eğitim” uygulamasının hayata geçirilmesinde etkili olmuştu. İmam Hatip Liseleri’ne vurulan prangada da payı olan TÜSİAD, 1990 tarihli “Türkiye’de eğitim” raporunda İHL’lerin kapatılmasını istemişti.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23