• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkmenistan Başkanı Cehennem Kapısı'nı söndürme talimatı verdi

Yeniakit Publisher
2022-01-09 04:45:00 -
Türkmenistan Başkanı Cehennem Kapısı'nı söndürme talimatı verdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Cehennem Kapısı da denen Derveze gaz kraterinde 51 yıldır yanan ateşin söndürülmesi için talimat verdi.

Sovyetler Birliği döneminde jeologların çalışmaları sırasında yanlışlıkla oluşan kraterin ateşi 1971'den bu yana yanıyor. Cehennem Kapısı diye de bilinen krater, turistlerin ilgisini çekiyor.

Ancak bu durum, Türkmenistan'ın bu önemli yeraltı zenginliğinin yıllardır ziyan olması anlamına da geliyor.

Devlet Başkanı talimatı verdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Derveze bölgesinde uzun yıllardır büyük miktarda gazın yandığını ve bu durumun hem çevreyi hem de civarda yaşayan insanların sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

"Ülkenin önemli bir kaynağı heba oluyor"

Derveze'de ülkeye önemli gelir getirebilecek bir kaynağın heba olduğunu belirten Berdimuhamedov, hükûmete, bilim insanlarını bir araya getirerek gerekirse yabancı uzmanlardan da destek alarak yangını söndürmek için yollar arama talimatı verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Sadece söndürmek değil buradan çıkan sızan gazları da insanlığın kullanımına sunmak gerekir. Yoksa gaz sızıntısı devam ederse yine hava kirliliği oluşmazdı.

murat

Çok tez canlı biriymiş insan biraz bekler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23