• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'ye geleceklerdi! Taliban, ABD üslerini vurdu

Yeniakit Publisher
2021-04-08 11:09:00 -
Türkiye'ye geleceklerdi! Taliban, ABD üslerini vurdu

İlerleyen günlerde Türkiye'ye gelmesi beklenen Taliban güçlerinin Kabil hükümeti ile ABD ile arasında anlaşmazlığı devam ediyor. Taliban güçlerinin ABD'ye ait bazı üsleri vurduğu bildirildi.

Taliban'ın Afganistan'da ABD güçlerinin konuşlu bulunduğu bazı üsleri ve merkezleri roketlerle hedef aldığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Taliban, uzun süredir anlaşmayı ihlal etmekle suçladığı ABD'ye ait merkezlere saldırılar düzenlemeye başladı.

Bu kapsamdaki ilk saldırı ülkenin doğusundaki Host ilinde sivillere yönelik saldırılara karşılık olarak gerçekleştirilmişti. Host ili merkezinde ABD askerlerinin de konuşlu olduğu eski hava üssüne 30 Mart'ta düzenlenen saldırılar, Doha Anlaşması sonrası Taliban'ın resmen üstlendiği ilk saldırı niteliğindeydi.

Kandahar'da hava limanı hedef alındı

Bu kapsamdaki ikinci saldırı ise dün (7 Nisan) ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde meydana geldi.

Taliban, Kandahar Uluslararası Havalimanı'nda ABD güçlerine ait üsleri çok sayıda roketle hedef aldı. Hareket tarafından yapılan açıklamada saldırıların, Kandahar ilinin Argandab ilçesinde düzenlenen saldırılara karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi. Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada ABD'nin ismi doğrudan geçmezken "şerli düşman" sözleri yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bir diğer saldırı da dün akşam saatlerinde gerçekleştirildi. Ülkenin orta kesiminde yer alan Vardak ilinin Seyidabad ilçesine bağlı Sultan Hel'de bir askeri üs roketlerle hedef alındı. Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırının "şerli düşman" üssünü hedef aldığını dile getirdi.

Öte yandan ABD, Taliban tarafından düzenlenen saldırıları kınadı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Taliban'ın Kandahar'da düzenlediği saldırının kınandığı bildirildi.

Doha Anlaşması sonrası ABD Afganistan'da Taliban'a yönelik saldırılarına yer yer devam etmiş, Taliban ise anlaşmaya uyulması gerektiğini söyleyerek bu saldırılara yakın zamana kadar karşılık vermemişti.

Anlaşma paralelinde ABD güçlerinin Afganistan'dan tamamen çekilmesi gereken 1 Mayıs tarihi yaklaşırken, ülkede savaşın şiddetinin artacağı tahmin ediliyor.

Taliban ve Kabil Hükümetinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AA

UZAYLILAR DÜNYAYA SALDIRIRSA YADA BİZ GELDİK DERLERSE ŞAŞIRMAYIN ARTIK HER ŞEY OLABİLİR EN GİZLİ BİLGİLERİN EN KRİPTO ADAMLARIN DERİN MEVZULARIN AÇIK OLMA DÖNEMİNE GİRİLDİ

678

iyi, olmuş çünkü abdnin anladığı tek dil güçtür
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23