• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin tarihi imzası sonrası küstah hamle! Yunanistan harekete geçti

Yeniakit Publisher
2019-11-29 00:51:00 -
Türkiye’nin tarihi imzası sonrası küstah hamle! Yunanistan harekete geçti

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakatın ardından Türkiye'nin Atina Büyükelçisini bakanlığa çağırarak büyük bir skandala imza attı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalanması nedeniyle Türkiye'nin Atina Büyükelçisini bakanlığa çağırdı.

Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan'ın, ABD ve Avrupa Birliği'ni de arkasına alarak Doğu Akdeniz'i tek taraflı olarak 'paylaşma' çalışmalarına, Türkiye'den karşı atak gelmiş ve Türkiye ile Libya arasında 'deniz yetki alanlarının sınırlandırılması' anlaşması imzalanmıştı. Atina- Makedonya Haber Ajansı'nın diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bakanlığa çağırdığı Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'den Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırası hakkında açıklama istedi.

Diplomatik kaynaklar, Dendias'ın bu konuyu Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya gelmişti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında, "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırası imzalanmasıyla ilgili soru üzerine, Türkiye'nin Kıbrıs Cumhuriyeti yönetimi hariç Akdeniz'de deniz yetki alanları konusunda her ülkeyle görüşmeler yapabileceğini belirtmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adnan karaaslan

Ebediyet için değil düşmanlarını dize getirmek için Yunanistan diye bir devlet ortadan kalkmıştır çünkü Avrupa Birliği için batık ülke hükmü altına alınmıştır muhatabımız Avrupa Birliği

abdullah

bu eski eyaletimizin ahalisi hala devlet olmaya ve diplomasiye alışamadı. İlla dövelimmi yani:)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23