• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Türkiye’nin Enerji Stratejisi’ bu kitapta

Yeniakit Publisher
2020-05-05 11:04:00 - 2020-05-05 14:00:25
‘Türkiye’nin Enerji Stratejisi’ bu kitapta

Gündemin en üst sıralarına yükselen ülkelerin enerji ihtiyacı ve yeni enerji kaynaklarıyla ilgili Türkiye’nin de bölgesel aktör konumuna yükseldiği süreçte çok değerli bir eser, kitap dünyasına katıldı. Türkiye’nin önemli Nükleer Fizik profesörlerinden Yüksel Özdemir’in kaleme aldığı “Türkiye’nin Enerji Stratejisi” isimli eser okurlarıyla buluştu.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Gündemin en üst sıralarına yükselen ülkelerin enerji ihtiyacı ve yeni enerji kaynaklarıyla ilgili Türkiye’nin de bölgesel aktör konumuna yükseldiği süreçte çok değerli bir eser, kitap dünyasına katıldı. Türkiye’nin önemli Nükleer Fizik profesörlerinden Yüksel Özdemir’in kaleme aldığı “Türkiye’nin Enerji Stratejisi” isimli eser okurlarıyla buluştu.

Enerjinin en kritik ayrıntıları

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Özdemir’in, “Enerji yatırımlarına önem veren ülkeler ancak aydınlık yarınlara ulaşabilir.” mottosuyla hazırladığı bu eser; enerji arz güvenliğinin Türkiye için ne kadar önemli olduğuna değinirken, mevcut kaynakların verimli kullanılması ve dışa bağımlılığın azaltılması için Türkiye’nin hangi stratejik hamleler yapması gerektiğine detaylı olarak mercek tutuyor. Prof. Yüksel Özdemir’in kaleminden çıkan “Türkiye’nin Enerji Stratejisi” kitabında; yenilenebilir, fosil ve çekirdek enerji kaynaklarının ülkemizdeki mevcut durumu dünya geneli ile karşılaştırılıyor, kullanıldıkları alanlar detaylı bir biçimde inceleniyor ve Türkiye’de enerji kaynağı potansiyellerinden; petrol, doğalgaz, kömür, linyit, kaya gazı, nükleer, jeotermal ve biyogaz üzerinde odaklanıyor. Ayrıca ülkemizde yoğun rezervleri bulunan bor madeninin enerji kaynağı olarak kullanılmasının kritik ayrıntıları, bu eserde yer alıyor.

Okurlarını bekliyor

Nobel Akademik Yayıncılık’tan çıkan “Türkiye’nin Enerji Stratejisi” isimli bu başucu eser, 290 sayfalık hacmiyle satış raflarındaki yerini almış durumda.

Yüksel Özdemir kimdir?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Erzurum/Horasan ilçesinde doğdu. İlkve orta tahsilini Horasan’da tamamladı. 1992 yılında HorasanLisesinden, 1996’da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat FakültesiFizik Bölümünden birincilikle mezun olarak araştırmagörevlisi oldu.

Foton Uyarımlı L3-Alttabakasından M-Tabakasına Boşluk Geçiş İhtimalleri ve Flüoresans X-Işını Açısal Dağılımının Ölçülmesi ve Anizotropi Parametresinin Tayini” isimli doktora çalışmasını 2002’de tamamladı. Aynı yıl yardımcı doçent, Ocak 2008’de Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında doçent, 2013’te Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında profesör oldu. X-ışını Şoresans Spektroskopisi,konularında bugüne kadar SCI kapsamındaki dergilerde 53’ten fazlabilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarında sunulmuş 68 civarında bildirisi mevcuttur.

SCI kapsamındaki 52 makalesi TÜBİTAK Teşvik Primi almıştır ve makalelerine 780’den fazla atıf yapılmıştır. Özdemir 12 BAP projesindearaştırmacı olarak çalışmış ve projeleri başarıyla tamamlamıştır. Devam etmekteolan bir TÜBİTAK projesi olup halen 7 BAP projesinde de proje yürütücüsüdür.

İkisi yurt dışı İngilizce basımlı ve üçü yurt içi Türkçe basımlı beş kitabı bulunmaktadır. Bu kitaplardan Türkçe basımlı olan bir kitabı yabancı dile çevrilmiştir.

Yöneticiliğinde sekiz yüksek lisans ve dört doktora tezi tamamlanmış, 2 yüksek lisans ve 5 doktora öğrencisi de tez aşamasında devam etmektedir.

Özdemir, ilk olarak 2000 yılında verilen en fazla yurt dışı yayın sahipleri bazında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Fen Bilimleri Ödülü’nü ve 2008 yılındaki “Protective effects of amlodipine and lacidipine on ovariectomyinduced bone loss in rats” çalışması ile de Tıp alanında önemli bir ödülolan Tıp Araştırma Ödülü’nü almıştır. 2012 yılında “Fen Bilimleri” alanı “Kitap Dalı”nda birincilik ödülünü ve 2012 yılında tescillenen 2008/07241 nolu “L Tipi Kalsiyum KanalBlokörlerinin, Osteoporozun Tedavisi ve/veya Önlenmesinde Kullanımı” patentinin sahibidir.

Bu ilaç üretimi için yapılan bilimselçalışma 2013 yılında “Patent Dalı”nda birincilik ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca 2013 yılında Fen Bilimleri alanında “En İyi Doktora Tezi Danışmanlığı” kapsamında birincilik ödülünü almıştır. 2016 yılında ise Temel Bilimler Araştırma alanında kitap ödülünün sahibi olup halen Temel Araştırmalar alanında çalışmalarına devam etmektedir.

İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mert

Helal olsun hocama, bize böyle çalışkan insanlar lazım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23