• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’den Yemen’e acil yardım

Yeniakit Publisher
2022-01-15 13:37:00 -
Türkiye’den Yemen’e acil yardım

Sadakataşı Derneği, Yemen’de acil yardım çalışmalarına devam ediyor. Dernek Taiz ve Marib bölgelerinde yaşayan mülteci ailelere gıda kumanyası, hijyen ürünleri, tekerlekli sandalye ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi.

Sadakataşı Derneği,Yemen’de yaşanan insani kriz sonrası‘‘Yemen’de İnsanlık Ölmesin’’ çağrısıyla başlattığı yardım çalışmalarını sürdürüyor. Dernek 24 milyon insanın yardıma muhtaç olduğu ülkedemülteci ailelere gıda, su, sağlık ve hijyen malzemeleri ulaştırdı.

250 hijyen kolisi

Yemen’de temiz suya ulaşımın zor olması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor. Temizlik malzemelerinin hayati öneme sahip olduğu ülkede dernek tarafından Marib bölgesinde yaşayan 250 aileye hijyen kolisi dağıtımı yapıldı.

Acil yardımlar

Sadakataşı Derneği,Yemen’in Taiz ve Marib bölgelerinde yaşayan 500 mülteci aileye bir aylık ihtiyaçlarını karşılayacak gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi. Her 9 dakikada bir çocuğun açlık ve önlenebilir sağlık sorunları nedeniyle öldüğü ülkede dernek tarafından içerisinde gıda ve hijyen malzemeleri bulunan 400 çocuk kolisi dağıtımı yapıldı. Yardımların devamında yaşanan iç savaşta sakat kalan 50 kişiye tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

452 tanker temiz su

Yemen’de bozulan altyapı sistemleri, ekonomik problemler ve milyonlarca kişinin mülteci kamplarında yaşaması nedeniyle temiz suya erişim zorlaştı. Bu durumun çözümüne katkı sağlamak amacıyla dernek, Marib ve Taiz bölgelerinde bulunan mülteci kamplarında yaşayan ailelere 452 tanker içilebilir temiz su dağıtımı gerçekleştirdi.

Yardımlar devam edecek

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal yapmış olduğu açıklamada; ‘‘Yemen’de yaşanan iç savaş sonrası ülke nüfusunun büyük kısmı yardıma muhtaç duruma geldi. Başlatmış olduğumuz acil yardım çalışmalarımızın devamında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, su, tekerlekli sandalye ve hijyen ürünleri dağıtımı gerçekleştirdik. Bağışların buraya ulaşmasında katkısı olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bölgeye yardım ulaştırmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Destek olmak için;

Sadakataşı’nın başlatmış olduğu Yemen yardımlarına destek olmak için banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.trweb adresinden ulaşabilirsiniz.Ayrıca YEMEN yazıp 2989'a SMS göndererek 10 TLdestekte bulunabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 0216 614 04 61 numaralı telefonu arayarak dernek yetkilileriyle görüşebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23