• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den ABD'ye F-16 resti: Tek seçenek değil

Yeniakit Publisher
2023-02-05 12:23:00 - 2023-02-05 12:34:49
Türkiye'den ABD'ye F-16 resti: Tek seçenek değil

Türkiye için tek seçeneğin F-16 olmadığını belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Çatlasalar da patlasalar da motoru da milli muharip uçağını da yapacağız. Tankı da yapacağız, Kızılelma'yı da uçuracağız" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kars'ta düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023" hedeflerin Mehmetçik tarafından zorlu hava ve arazi şartlarında başarıyla vurulmasının ardından tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze'nın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Kış Tatbikatı 2023'ün Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda takip etti.

"Kış Tatbikatı-2023"e, Almanya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan, İngiltere'nin de bulunduğu 17 ülkenin personeli katıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 18 dereceye kadar düştüğü kentte 1758 personelin katılımıyla yapılan tatbikatta, 43 değişik cins 651 araç, 23 değişik cins ve çapta 865 silah kullanıldı.

Sabah gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın, Kars'taki Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı Kış Tatbikatı'nı yakından takip eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarını köşesinde kaleme aldı.

Bakan Hulusi Akar'ın açıklamaları şu şekilde:

Herkes Türkiye'yi hesaba katmalı

Türkiye'nin kimlikli politikasından bazıları çok rahatsız. Artık ülkemizin etki alanı Afrika, Asya, Avrupa; ilgi alanı ise tüm dünya. Türkiye'nin özne olduğu bilinmeli, ona göre hesap yapılmalı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

37 bin 500 terörist etkisiz hale getirildi

Çözüm Süreci'nin bitmesiyle 24 Temmuz 2015'ten itibaren bugüne kadar 37 bin 550 terörist etkisiz hale getirildi.

Azerbaycan ile tek yumruk gibiyiz

Can gardaşımız Azerbaycan ile kardeşliğimiz tek yumruk, tek yürek olarak devam edecek. Azerbaycan yalnız değil.

Yunanistan ateşle oynuyor

Yaklaşık 500 milyar euro borcu olan bir ülkeden bahsediyoruz. Hâlâ kendine göre bir silahlanma sevdasında, ittifaklar peşinde. Sen NATO üyesi ülkesin. Niye başka ittifaklar peşinde koşuyorsun?

Tahıl koridorunda sorun yok

Düzgün, kazasız belasız gidiyor. Orada bir denge kuruldu. Hem Rus hem Ukraynalı bakanla görüşüyoruz.

Yerli motoru da uçağı da yapacağız

Eskiden tabancalarımız bile yurtdışından satın alınıyordu. Şimdi ise hafif silahların tamamını üretiyor, bunları ihraç ediyoruz. Gemi tasarlıyor, inşa ediyor, ihraç ediyoruz. İHA/SİHA/TİHA, Kızılelma, obüsler, füzeler, Atak helikopterleri hepsini üretiyoruz. "Yerli motor ne oldu?" diyorlar. Yapacağız. Milli bir mesele bu. Çatlasalar da patlasalar da motoru da milli muharip uçağını da yapacağız, tankı da yapacağız, Kızılelma'yı da uçuracağız. Çünkü cin şişeden çıktı.

Tek seçenek F-16 değil

Aklıselimin hâkim olmasını, ABD'nin bir bütün olarak konuyu değerlendirip karar vermesini, ona göre hareket etmesini bekliyoruz. Meclis'ten arkadaşlarımız da Kongre'de görüşmeler yapıyorlar. Sloganımız, "Güçlü Türkiye, güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak". Ayrıca tek seçenek de F-16 değil diyoruz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fitne fesatların ülkesi olduk

diğer konulara yazan çirkefler bu konuları görmez...işleri güçleri fesatlık yapacakları haberler

...

iyi bir sopa çekin şu soytarıya!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23