• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'deki o vatandaşlar sandık başında

Yeniakit Publisher
2018-03-10 13:11:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye'deki o vatandaşlar sandık başında

Antalya'nın çeşitli ilçelerinde bulunan Rus vatandaşlar, Rusya Devlet Başkanlığı seçimi için sandığa gitti.

Antalya'nın Kemer ve Alanya ilçelerinde yaşayan Rusya vatandaşları, Rusya Devlet Başkanlığı seçimi için oy kullanıyor.

Yeni Mahalle Deniz Caddesi'ndeki Kemer Belediyesi Nikah Salonu'nda, Rusya vatandaşlarının Rusya Devlet Başkanlığı seçiminde oy kullanabilmeleri için sandık kuruldu.

EŞLERİ VE ÇOCUKLARIYLA GELDİLER 

Bazı Ruslar oy kullanmaya eşleri ve çocuklarıyla geldi.

Rusya Federasyon Antalya Konsolosu Ivan Stepanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Rusların oy kullanmaları için konsoloslukta sandık kurulduğunu ancak Kemer'de ilk defa oy kullanıldığını söyledi.

Stepanov, Kemer'de 100 Rusya vatandaşının yaşadığını kaydetti.

Oy kullanmaya eşi Ahmet Güçlü ile gelen 37 yaşındaki Elena Sidorova, 5 yıldır yaşadığı ilçede oy kullanmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.

ALANYA'DA 7 BİN RUS VATANDAŞI OY KULLANACAK

Rusya vatandaşları için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda sandık kuruldu.

Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterine Gündüz, Alanya'da yaşayan 7 bin Rus'un devlet başkanlığı için oy kullanabileceğini bildirdi.

İlçede yaşayan Rus vatandaşlarına konuyla ilgili bilgi verdiklerini anlatan Gündüz, "Rusların yoğun yaşadığı Mahmutlar Mahallesi'nden otobüs kaldırdık. İnanıyorum ki burada yaşayan her vatandaş vatandaşlık görevini yapacaktır. Bugün kullanamayanlar 18 Mart'ta Antalya'da kurulacak sandıkta oy kullanabilir." dedi.

Valentina Novoydarskaya da Türkiye'de turist olarak bulunduğunu belirterek, "Mutluyum, çünkü yurt dışında olmama rağmen oyumu kullanabiliyorum. Organizasyon için de herkese teşekkür ediyorum. Bize sağlanan imkanlar doğrultusunda oyumu kullanabiliyorum." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23