• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ziyareti öncesi Putin'den skandal hamle

Yeniakit Publisher
2020-01-07 19:22:00 -
Türkiye ziyareti öncesi Putin'den skandal hamle

Rusya lideri Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'nin başkenti Şam'da milyonlarca sivili katleden Beşar Esed ile görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarınki Türkiye ziyareti öncesi Şam'a giderek eli kanlı Beşar Esed'le biraraya geldi.

Suriye temaslarıyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Vladimir Putin, havalimanından Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye grubunun karargâhına doğru yola çıktı, Şam’ın caddelerinden geçti" dedi.

"Karargahta Putin’i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed karşıladı" diye devam eden Peskov, "İki lider, askeri yetkililerin ülkenin çeşitli bölgelerindeki durumla ilgili raporlarını dinledi" bilgisini verdi.

Daha sonra Rusya ve Suriye heyetleri arasında ikili görüşmelere geçildiğini aktaran Peskov, şöyle konuştu:

"Putin, Esed ile yaptığı görüşme sırasında, Suriye’nin devlet kimliğinin ve toprak bütünlüğünün geri kazanılması yolunda büyük bir mesafenin kat edildiğinin güvenle söylenebileceğini belirtti. Putin ayrıca yeniden tesis edilen barışçı yaşamın belirtilerinin Şam caddelerinde açıkça görülebildiğini dile getirdi."

Esed'in Putin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi:

"Suriye Devlet Başkanı, Rusya’nın ve Rus askerlerin terörle mücadeleye ve Suriye’deki barışçı yaşamın yeniden tesisine yardımları için minnet duygularını ifade etti. Esed ayrıca Putin’in ve tüm Rus halkının Noel’ini içtenlikle kutladı."

Kremlin Sözcüsü, Putin’in Suriye programının devamında birkaç tesisi ziyaret etme planı olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ilhan

namazda kılmışmı:))))

FAKIR MENDEBUR

Putin yılanından dost olmaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23