• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye İsrail ile savaşacak mı? MSB'den flaş açıklama

Yeniakit Publisher
Recep Yeşil Giriş Tarihi:
Türkiye İsrail ile savaşacak mı? MSB'den flaş açıklama

İsrail -İran savaşının ardından MSB Kaynaklarından "Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel gelişmelere karşı her türlü senaryoya hazırlıklıdır. Gerek sınır güvenliği gerekse olası insani krizlere müdahale kapasitemiz, devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli şekilde en yüksek seviyede tutulmaktadır." açıklaması geldi.

MSB Kaynaklarından sıcak açıklamalar geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İran ile İsrail arasında yaşanan çatışmaların ardından, şu ana kadar sınırlarımızda yasa dışı geçiş girişimlerinde herhangi bir artış yoktur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, olası göç hareketlerine karşı proaktif bir yaklaşımla gerekli tüm güvenlik tedbirlerini almaya devam etmektedir.

srail'in sınır komşumuz olan İran'a yönelik başlattığı hukuksuz saldırıları kınıyoruz. Sınır tanımayan bu saldırgan tutum, bölgeyi kaosa sürüklemektedir.

(İsrail-İran çatışmasına ilişkin) İsrail'in hava saldırılarının başlaması ile hava sahamızın ve sınırlarımızın korunması için gerekli önlemler artırılmıştır.

 

(İsrail uçaklarının İran'a yönelik hava saldırısı gerçekleştirirken Türk hava sahasını ihlal etmesi iddiasına ilişkin) İsrail uçaklarının saldırının ilk günü hava sahamızı ihlal ettiğine yönelik bilgi doğru değildir.

(Türkiye'nin hava savunma sistemine ilişkin) Dinamik yapıda olan ve sürekli geliştirilen hava savunma silah sistem ve birliklerimizin harbe hazırlık seviyesinin en üst seviyede tutulması maksadıyla gerekli tedbirler alınmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel gelişmelere karşı her türlü senaryoya hazırlıklıdır. Gerek sınır güvenliği gerekse olası insani krizlere müdahale kapasitemiz, devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli şekilde en yüksek seviyede tutulmaktadır.

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alalh savas vermesin

bir savas olduğunda sunlar belli olur vatan memleket sakarya diyenler din allah kitap diyenler ekmek aş iş diyenler ve bölücü gruplar ırkcı gruplar belli olur

Vay vay

İsrail Türkiyeye saldırmaz, Türkiye de israile saldırmaz... Çünkü Türkiye ve İsrail orta doğuda ABD nin en iyi iki müttefiki...Abd buna izin vermez..Ayrıca Türkiye NATO üyesi...Zaten Türkiye israile bir zarar vermedi ki...Niye savaşsın iki ülke.. Hatta Kurecik radar üssü ve incirlik ile israili koruyoruz...Bu müttefiklik 1950 lerden bu yana var...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23