• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye bombayı patlattı! Yerli otomobilden sonra milli uçak geliyor

Yeniakit Publisher
2020-01-03 15:25:00 -
Türkiye bombayı patlattı! Yerli otomobilden sonra milli uçak geliyor

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan yerli otomobil heyecana neden olurken, milli savaş uçağı için yürütülen çalışmalarda da kritik eşikler aşıldı. F-35 savaş uçaklarının orta gövdesinin de yapıldığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ bünyesindeki dünyada tek çatı altındaki 4 büyükten biri olan tesiste altyapı çalışmaları sürerken Genel Müdür Temel Kotil ise tesisin milli uçak için yapılabilirliği tamamlamış durumda olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin gündemindeki uçak ve helikopter projelerinin hayata geçirileceği yüksek teknolojili altyapıyı kurmak için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesinde yoğun bir çalışma yürütülüyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin ana yüklenici olduğu uçak ve helikopter projelerini gerçekleştirebilmek için nitelikli iş gücüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

2 bin 500 mühendis işe alındı

Bu ihtiyacı karşılamak için 3 yılda 2 bin 500 mühendis aldıklarını belirten Kotil, "Bunun yanında yazılımlara, bilgisayarlara, güçlü bir teknolojiye ihtiyacınız var. Türkiye'deki 2 büyük makine bizde. Her birinde 10 bin çekirdek var." dedi.

Projelerin zamanında yapılabilmesi, siparişlerin vaktinde yetişmesi için modern tesislere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kotil, şöyle konuştu:

Uçak yapılabilir durumda

"Yapımı süren ve Milli Muharip Uçak'ın (MMU) kompozitinin üretileceği tesis, bunun da ötesinde Airbus ve Boeing'in işleriyle dolu. Burası 95 bin metrekare. Dünyada tek çatı altındaki 4 büyükten bir tanesi. Son yapıldığı için de en modern ve iyisi olacak. MMU için yaptığımız yıldırım testi alanı, rüzgar tünelleri var. Tesis, laboratuvar, test imkanı, bilgisayar, yazılım, mühendis olmadan hiçbir şey olmaz. TUSAŞ yapabilirliği tamamlamış durumda. F35'in orta gövdesini yapıyoruz. Bu yeterince kritik bir parça. Yapabilirlik konusunda sorunumuz yok. Tasarlayıp, test edip, uçurmak gerekiyor. Modern binaları onun için görüyorsunuz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Reis harikalar diyarinda...

hay bin gunduz

Tüm dünyada nüfusun %2 üstün zekalıdır her millette böyledir biz bu çocuklarımızı bulup yeni icatlar için yönlendirmeliyiz... ben prof'um ben valiyim ben vekilim ben genel müdürüm ben başkanım ben bilmem kimim diye çocuğunu bilim ve sanat merkezine sokmak için araya adam sokanlar zorla kayıt yaptıran gerçek zeki çocukların hakkını yiyenler! demeyeceğim bir şey
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23