• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk profesör koronavirüse ilişkin tarih verip uyardı: Bu iki grupta semptom görülmeyebilir

Yeniakit Publisher
2020-04-07 16:14:00 - 2020-04-07 16:52:07
Türk profesör koronavirüse ilişkin tarih verip uyardı: Bu iki grupta semptom görülmeyebilir

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, koronavirüse ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı dünya genelinde 75 bini geçti. Ülkemizde de her gün yeni vakalar ve can kayıpları açıklanıyor. Peki dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ne zaman sona erer? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut A Haber canlı yayınında merak edilen soruları yanıtladı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesindeki bilgiye göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75 bin 299'a, vaka sayısı ise 1 milyon 352 bin 287'ye ulaştı. Virüsün her geçen gün daha fazla kişyi etkilemesinin ardından dünya kabusun ne zaman biteceğini merak ediyor.

Koronavirüsle mücadele sürecinde merak edilen soruları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, A Haber canlı yayınında yanıtladı.

İşte Turgut'un o açıklamaları:

Kim kime bulaştırıyor?

Tıp Fakültesi eğitimimiz boyunca bize "Virüsler canlı değildir, canlanmaları için bir canlı yaratığa ihtiyacı vardır. Bu bir hayvan olabilir, bir insan olabilir. Yani bir ara taşıyıcıya ihtiyacı var" denirdi. Bugün bunu biz bir kez daha gördük. Virüsler herhangi bir malzemenin üzerindeyken canlı değildir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vücuda nasıl giriyor?

Bu virüs solunum yollarıyla giyiyor veya korneamızla yani gözümüzle girebiliyor. Veya ellerimizle bir yere dokunup elimizi yüzümüze gözümüze sürdüğümüzde veya direkt bulunduğumuz ortamda birileri aksırırsa, öksürürse yüzümüze doğru ve iki metre mesafedeki alanda bizi enfekte edebilir.

Sosyal mesafeye dikkat

Bulunduğumuz alanda eğer iki kişiden daha fazla insan varsa iki kişi bile iki metreden daha az mesafedeyse mutlaka bunu önlemem için maske takmalıyız veya maske benzeri bir bariyer koymamız lazım. Virüs hücre içine girince canlanıp kendini çoğaltmaya başlıyor.

Bazı hastalarda semptom göstermeyebilir

Çocuklar ve gençler hiç semptom göstermeyebilir. Yüz hasta geliyor bize semptomlarla biz ancak yüzde 10'unda, yüzde 8'inde pozitif bulabiliyoruz. Demek ki diğerlerinin büyük bir kısmı tabi negatif çıkıyor ama yüz hastanın en az elli tanesi hiçbir semptom vermeden bunu geçiriyor ve daha hassas olanlara bulaştırıyor.

Salgın ne zaman biter?

Bu sürecin çok kısa bir sürede eğrinin aşağıya döneceğine inanıyorum ben. İki hafta içinde biz bunu göreceğiz. Haziran ayının ortalarında bu işin biteceğini düşünüyorum.

Süleyman Soylu'dan açıklama" target="_blank">
Skandal beddua sonrası Süleyman Soylu'dan açıklama
Skandal beddua sonrası Süleyman Soylu'dan açıklama

Gündem

Skandal beddua sonrası Süleyman Soylu'dan açıklama

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

yahu bu grip hastalığıdır. ilerleyen günlerde sonuçta bunun grip virüsü olduğunu artık bilim adamları kabul edecektir. 

nusret

İfrat/tefrit ve Tedbir/Tevekkül birbirinin zıddı iki ruh halini yansıtıyor. Ne yazık ki insanların çoğu tedbir almayacak kadar cahil cesaretini ve "kaderimizde varsa zaten gelir" deyip lakayt kalıyor; bazıları da psikolojini alt üst edip intihara götürecek bir hastalığın içine giriyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23