• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk-Kürt Ergenekon’u Gezi’de el ele

Yeniakit Publisher
2013-06-26 20:26:00 - 2013-06-26 20:27:32
Türk-Kürt Ergenekon’u Gezi’de el ele

Ergenekon ve Balyoz sanıklarının Gezi eylemlerine destek verdiğine ve iş makinesinin önüne atlayarak olayların fitilini ateşleyen ismin BDP’li Sırrı Süreyya Önder olduğuna dikkat çeken Ergenekon davasının tanığı Zihni Çakır, “Türk ve Kürt Ergenekon’u Gezi

KENAN KIRAN / İSTANBUL
ETÖ’yü deşifre eden ve Ergenekon davasında tanıklık yapan gazeteci-yazar Zihni Çakır, Gezi Parkı olaylarını, Ergenekon sanıklarının ve Balyoz sanıklarının eşlerinin Gezi Parkı eylemlerine destek vermesini ve olayların fitilini ateşleyen Sırrı Süreyya Önder’in durumunu değerlendirdi.
Çakır, “Türk ve Kürt Ergenekon’u Gezi olaylarında el ele… Bu sürecin fitilini ateşleyen şovun baş ismi Sırrı Süreyya Önder; Tuncay Özkan’ın bacanağı, Oda TV sanığı Soner Yalçın’ın ise en yakın sırdaşı…” dedi ve Gezi Parkı olaylarında Kürt Ergenekonu’nun da bulunduğunu söyledi.
“SANIKLAR, GEZİ SÜRECİNİ
PLATFORM OLARAK DÜŞÜNDÜ”
Çakır, bazı kesimlerin, Balyoz sanıklarının yakınları ve ailelerinin Taksim ve yurdun çeşitli bölgelerindeki eylemlerde pankartlar açarak DHKP-C ve PKK gibi örgütlerle aynı platformda bulunmasını, Ergenekon ve Balyoz gibi dava sanıklarının Gezi eylemlerini desteklemesini dikkate alarak Gezi Parkı olaylarının Ergenekon’a bağladığına tanık olduğunu söyledi.
Çakır, “Ergenekon ve Balyoz sanıklarının Gezi eylemcilerine desteğinin asıl sebebi, soruşturma ve dava süreci boyunca gerek Ergenekon, gerekse Balyoz ve diğer darbe davalarının sanıkları ve yakınları kendilerine göre uğradıklarını düşündükleri haksızlıkları ve yine kendilerine göre maruz kaldıkları hukuksuzlukları dillendirmek ve buna isyan etmek için Gezi Parkı eylemleri ile başlayan süreci bir platform olarak kullanmışlardır.
İçlerinde yaşadıkları ruhsal ve düşünsel patlamayı en yüksek sesle bu platformda dile getirmeyi tercih etmişlerdir” dedi.
“SERMAYE GEZİ PARKI EYLEMLERİNİN
EN ÖNEMLİ AKTÖRÜ…”
Ergenekon ve benzeri yapıları kullanarak ülkeyi bir darbe sürecine sürüklemeyi amaç edinen, ülkenin ekonomik ve siyasal istikrarını bozmayı hedefleyen küresel odaklarla yerli işbirlikçilerinin Taksim Gezi Parkı eylemlerinin bir numaralı planlayıcısı ve uygulayıcısı olduklarını hatırlatan Çakır, “Ergenekon yapılanmasının en büyük destekçisi olan ve 28 Şubat sürecinin de başmimarı sermaye yapısı bugün Gezi Parkı eylemlerinin en önemli aktörüdür” diye konuştu.
“SIRRI SÜREYYA, TUNCAY ÖZKAN’IN SIRDAŞI”
Zihni Çakır, şunları söyledi:
“Ergenekon’un birçok eyleminde bu karanlık örgütle ittifak halinde olan ve her dönem her rengi giyebilen şimdinin yeni vesayet sevdalısı yapı, bu aralar Gülen Cemaati içerisine sızdığına dair pek çok emareler bulunan kirli oluşum, Gezi eylemlerinin hem planlayıcısı hem uygulayıcısı konumundadır. Tabi bunları Başbakan’ın faiz lobisi diye tanımladığı yerli ve uluslararası sermaye gruplarından da ayrı düşünmemek gerekiyor.
Kürt Ergenekon’u güçlü Kürt sermayesi de bu işin içerisindedir. Bu sürecin fitilini ateşleyen şovun baş ismi kimdir? Sırrı Süreyya Önder... Peki Sırrı Süreyya kimdir? Tuncay Özkan’ın kankası, akrabası, Soner Yalçın’ın sırdaşı…
Ben Sırrı Süreyya Önder’i Kürt Ergenekonu’ndan ayrı düşünemem. Altan Tan’ı bu yapıdan ayrı düşünemem. Bugün bakıyorsunuz bu isimler Gezi sürecini provoke edici beyanatlar veren ve Barış sürecinin tıkanmasına sebep olacak aykırı çıkışlar yapan isimler…
Bu süreci, yani Taksim Gezi Parkı’nda birkaç ağaca karşı çıkışla başlayıp hükümeti düşürmeye kadar varan bir karanlık planın parçasına dönüşen eylemleri salt Ergenekon senaryosu olarak adlandırmak bu işin arkasındaki gerçek odakları saklı tutmaktan başka bir işe yaramaz.”
CEMAAT KONTROLÜNDEKİ MEDYA…
“Fetullah Gülen’in kimi çıkışlarının bu eylemlere cemaatin destek verdiği algısı oluşturacak cinsten olsa da tarih elbette bunun cevabını bulmamızı sağlayacak notlarını almaktadır” diyen Çakır, “Ben özellikle son birkaç yıldır bu konuda gerek sosyal medyada gerekse yazılarım ve açıklamalarımda Cemaat içerisinde kamufle olmayı başarmış bir yapının varlığına ve bu yapının ABD’deki bir merkezin plan ve projeleri çerçevesinde hareket ettiğini dile getiriyordum. Zannediyorum meşru, milletin yüzde 50 iradesiyle işbaşına gelen hükümeti düşürme eylemine dönüşen Gezi Parkı kalkışmasına yönelik kimi cemaat kalemleri ve cemaat kontrolündeki medyanın tutumu bu tespitlerimi doğrulamıştır” ifadelerini kullandı.
ERGENEKON SANIKLARINDAN
GEZİCİLERE DESTEK
Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan ve aralarında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın da bulunduğu bazı sanıklar, Gezi Parkı protestolarına ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada; “Türk milleti yıllardır sürmekte olan hukuksuzluğa, adaletsizliğe, işkenceye karşı büyük bir irade göstermiş ve buna ‘Dur’ demiştir. Taksim’de başlayıp bütün ülkeye ve dünyaya yayılan diktatörlüğe karşı direniş, halkımızın özgürlük talebinin eylemli ifadesidir” denilmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23