• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk insanının vazgeçilmeziydi! Tezgahlarda satış rekorları kıran balık zehirli çıktı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Türk insanının vazgeçilmeziydi! Tezgahlarda satış rekorları kıran balık zehirli çıktı

Çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık için uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Bazı balıklar cıva içeriyor ve zehirli olabiliyor.

Balık, içerdiği güçlü besin değerleri sayesinde sağlığımız için en faydalı yiyeceklerden biridir. Haftada 2 defa balık tüketimine vurgu yapan uzmanlar, balığın faydalarını sıralarken, bazı balıkların zararlı olabileceğini de vurguluyor.

Balıklar cıva içeriğiyle bilinir ve cıva sağlığımızı son derece etkiler. Bazı balıklar yüksek miktarda cıva içerdiğinden, asla tüketilmemesi gerekiyor. Avrupa Gıda Güvenliği, yüksek cıva içeren balıkların tüketimine ilişkin uyarılarda bulunuyor.

Yüksek cıva içeren balıklar

Cıva havada, suda ve toprakta doğal olarak bulunan ağır bir metal olarak bilinir. Cıvanın iki ana formu vardır. Bunlar metilcıva ve elemental cıva olarak bilinir. Metilcıva neredeyse her yerde bulunur ve özellikle suda, vücudumuzda ve yiyeceklerde bulunur.

Yine de bunlar cıvayı, daha güvenli yapmaz. Buna karşılık, elemental cıva yiyeceklerde bulunmaz, ancak günlük ürünlerde bulunur. Metilcıva balıklarda bulunan türdür. Cıva son derece zehirlidir ve sinir sistemine zarar verir.

Yüksek oranda cıva içeren balıkların tüketimi, sağlığımız için ciddi zararlara neden olabilir. Bu bağlamda cıva açısından yüksek olan balıkları tüketmemek gerekir. Cıva oranı yüksek balıklar; kral uskumru, kılıçbalığı, mezgit, tatlı su levreği, somon ve ton balığıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23