• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tüm Türkiye'nin kanını donduran cani babanın cezası belli oldu

Yeniakit Publisher
2018-06-12 17:29:00 - 2018-06-12 17:32:37
Tüm Türkiye'nin kanını donduran cani babanın cezası belli oldu

İstanbul Fatih'te 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan'ı bıçaklayarak öldüren cani baba Nezir Türkoğlu'na ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 35 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nezir Türkoğlu getirildi. Anne Neriman Türkoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmanın karar aşamasına geldiğini belirten mahkeme heyeti, sanık Nezir Türkoğlu'ndan son sözlerini sordu. Sanık Nezir Türkoğlu, "Diyecek bir şeyim yok. Her şeye razıyım. Acım içimde" diye konuştu. Anne Neriman Türkoğlu'nun avukatları ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Mahkeme heyeti, oğlu Yiğitcan'ı 16 yerinden bıçaklayarak öldürme suçundan baba Nezir Türkoğlu'nu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme ayrıca sanığa, oğlu Yiğitcan'a yönelik daha önce gerçekleştirdiği "Hürriyeti tahdit" ile "Kasten yaralama" ve "Doğalgazla zehirleyerek öldürmeye teşebbüs" suçlarından 28 yıl 3 ay hapis ve anne Neriman Türkoğlu'na yönelik "Hürriyeti tahdit" suçundan 7 yıl 6 ay hapis olmak üzere toplamda 35 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sanık Nezir Türkoğlu'na verilen hapis cezalarından indirim uygulanmadı.

 

MAHKEME BAŞKANI: KEŞKE BÖYLE BİR OLAY YAŞANMASAYDI

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Şamil İnan, "Ölen için Allah'tan rahmet diliyoruz. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı" dedi.

AVUKAT YEŞİLIRMAK: EMSAL BİR KARARDIR

Duruşma sonrasında Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın ve avukat Esin Yeşilırmak adliye önündeki meydanda basın açıklaması yaptı. Kadın Meclisleri adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, sanığın indirimsiz ceza almasına değinerek "Bu kadar kötü olayın içinde sevindirici olan tek şey hakimin hiçbir indirime gitmeden hakettiği cezayı vermesiydi" dedi.

Avukat Esin Yeşilırmak ise "Bu örnek bir karardır, emsal bir karardır. Diğer tüm kadın cinayetlerinde emsal olmasını istediğimiz bir karardır. Çünkü hiçbir indirime gidilmedi. Diğer kadın davalarındaki haksız tahrik düşünülmedi, iyi hal indirimine gidilmedi" diye konuştu.

Yeşilırmak, olayda devlet görevlilerin ihmali de olduğunu ifade ederek ek soruşturma başlatılması için başvuruda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23