• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump, Prens Selman'ı aradı: Olan bize oldu

Yeniakit Publisher
2019-09-15 00:42:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Trump, Prens Selman'ı aradı: Olan bize oldu

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump Prens'e, 'Suudi Arabistan'da 2 petrol tesisine yapılan saldırı ABD ekonomisini olumsuz etkiledi' dedi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Trump, Veliaht Prens bin Selman'ı telefonla aradı.

Donald Trump, görüşmede, ülkesinin Suudi Arabistan'ın güvenlik ve istikrarını destekleyen her konuda iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, Suudi Arabistan'daki 2 büyük petrol tesisine yönelik terör saldırısının ve benzer saldırıların ABD ekonomisini ve küresel ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Trump, Muhammed bin Selman ile ayrıca ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel konuları ele aldı.

Suudi Arabistan'ın 'milli' petrol şirketini vurmuşlardı

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi "Saudi Aramco"ya ait 2 fabrikaya yerel saatle 04.00'te silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlenmesi sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı.

Husiler yazılı açıklama yapmıştı

Ölen ya da yaralananın olmadığı SİHA saldırısıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmazken, Husiler ise yaptıkları yazılı açıklamada, saldırıyı kendilerinin düzenlediklerini ima etmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA'larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

bütün osmanlı petrollerinin üstüne abd ingiliz ve onların adamı çöl haydutları suud ailesi çöreklenmiş yedikçe semiriyorlar yedikçe osmanlı torunlarına tokat atıyorlar.... arada bir de yaa biz stratejik bilmemneyiz diye de dalgalarını fena geçiyorlar... bizde de gundi ve saz arkadaşları orta doğu bataklıktır mirim gazelini seslendiriyorlar... tam bir şenlik havasıdır gidiyor... bakalım nereye kadar...

Naci

Ben bu iran milletinden ifrit oluyorum fakat adı suudlarin hakkından geldiler en azından kafa ağrısı yapıyorlar helal olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23