• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump karşıtlarından ‘‘zehir akımı', şok gelişme! Hiç bilinmeyen bilgiler: Giulia Tofana kimdir? Nedir?

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
 Trump karşıtlarından ‘‘zehir akımı', şok gelişme! Hiç bilinmeyen bilgiler: Giulia Tofana kimdir? Nedir?

ABD seçimleri sonrası şok gelişmler yaşanıyor! Donald Trump kazanınca öfkelenen bazı kadınlar, sosyal medyada ‘Tofana suyu' akımı başlattı. Peki Trump karşıtı kadınlardan zehirli akım nedir, Giulia Tofana kimdir?

Tofana suyunu yeniden harika yap' sloganıyla paylaşılan videolarda kadınların erkeklerin içeceklerine gülerek sıvı kattığı görüldü.

17. yüzyıl İtalya'sında Giulia Tofana, kötü giden evliliklerinden çıkış yolu arayan kadınlara sattığı zehir nedeniyle 'tarihin en ünlü seri katillerinden oldu.

Tofana'nın 600'den fazla kişinin ölümüne neden olduğu düşünülüyor.

Zehirli akım nedir?

Kadınlar videoları, 600 erkeği zehirleyerek öldüren antik katil olarak benimsenen Giulia Tofana'ya bir gönderme olarak “MATGA” olarak adlandırdı.

Videoların çoğunda arka planda Eminem'in “Venom” şarkısının bir bölümü yer alıyor ve “Bu lanet dünya veda etmeye hazırlansa iyi olur çünkü benim zehrimi tadacak” sözleri yer alıyor. Kadınlardan bazıları Tofana'dan özellikle bahsetmiyor, bunun yerine “zehir yüzüklerini” gösteriyorlar; bu yüzükler, sözde ölümcül dozda toksin tutmak için yapılmış gizli bir bölmeye sahip giyilebilir süs eşyaları. Boy aynasında duran bir kadının videosundaki metinde “Amerikalı kadınlara tavsiyem” yazıyor.

“Bunu anlayacağınızı biliyorum. Bunu onlar istedi,” yazan kadın zehirli yüzüğünü açıp kameraya gülümsüyor. Akımın yanı sıra bazı kadınlar saçlarını tıraş etmeye başladı, bazıları da Trump'ın ikinci dönemi boyunca hamile kalmamayı ve doğum yapmayacaklarını söyleyip greve başladı.

GİULİA TOFANA KİMDİR? 

Hiç bilinmeyen bilgiler

Tofana, kendilerine kötü davranan kocalarından kurtulmak isteyen kadınlara zehir satan ve 600'den fazla erkeğin ölümüne neden olan 17. yüzyılda yaşamış İtalyan bir kadındı. Tatsız olduğuna ve ölümden sonra tamamen tespit edilemediğine inanılan zehir, tipik olarak sıradan kozmetik şişelerinde saklanıyordu, böylece öldürülmek üzere olan bir kocanın yaklaşan kaderinden haberdar olmamasını sağlıyordu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

resat

trump ,kendi ülkesinin ,ellerinde tutmak istedikleri ülkelere yaptığı bu işlemle karşılaştı demektir, yıllardır türkiyede bu muameleye tabi tutulan ,yegane lider olan erdoğandan ,fikir ve metod hususunda yardım alabilir ,,bu dünyaya boşuna etme bulma dünyası dememişler,,
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23