• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump İsrail ile anlaşma imzalayacak ülkeyi açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-10-19 21:50:00 -
Trump İsrail ile anlaşma imzalayacak ülkeyi açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail ile ilişkileri normalleştirme karşılığında Sudan'ı 'teröre destek veren' ülkeler listesinden çıkaracağını açıkladı. Trump ayrıca terör mağduru aileler için Sudan'ın ABD'ye 335 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiğini de açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump attığı "tweet" ile 335 milyon dolar terör tazminatı ödeme şartıyla Sudan'ı "teröre destek veren" ülkeler listesinden çıkaracağını duyurdu.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Sudan'ın Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmesi karşılığında ABD'nin Hartum'u "teröre destek veren" ülkeler listesinden çıkarmayı önerdiği söylenmişti.

Önce para sonra liste

Başkan Trump paylaşımında "Müthiş haber! Büyük ilerleme kaydeden Sudan'ın yeni hükümeti, ABD'li terör kurbanı ailelerine 335 milyon dolar ödeyecek. Para yatırıldıktan sonra Sudan'ı "teröre destek veren" ülkeler listesinden çıkaracağım. Nihayet, Amerikan halkı için adalet ve Sudan için büyük bir adım!" dedi.

ABD'li ve Sudanlı yetkililer geçen ay Abu Dabi'de gerçekleştirdikleri toplantıda Hartum'un İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi konusunu görüşmüş fakat toplantıdan bir sonuç çıkmamıştı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

nur adam

Dünya lideri böyle olur işte 

Bu Ulkeler bizim 70 yil once kurdugumuz ve hala surdurdugumuz ilisikiyi kurmak icin anlasma yapiyorlar!

Bunlara kizmanizi burdan hayretle izliyorum. Bu ulkelerin halki sormaz mi size, kardesim sizin niye var o zaman diye?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23