• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump deşifre oldu! ABD karıştı

Yeniakit Publisher
2020-12-19 11:11:00 -
Trump deşifre oldu! ABD karıştı

Hollandalı bir hacker, ABD Başkanı Trump'ın Twitter şifresini 5. denemesinde doğru tahmin ederek hesaba erişim sağladı. Hollandalı savcılar, ABD başkanının hesabına bu kadar kolay erişilebilmenin suç olmaması gerektiğini savundu. Öte yandan şifrenin, "Amerika'yı yeniden harika yap" sloganının kısaltması olan "maga2020!" olduğu öne sürüldü.

Hollandalı hacker Victor Gevers, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının şifresini 5'inci denemesinde doğru tahmin ederek hesaba eriştiğini gösteren ekran görüntüsünü paylaştı. The Guardian'da yer alan habere göre Hollanda, Victor Gevers isimli vatandaşın 16 Ekim'de Donald Trump'ın şifresini tahmin ederek Twitter hesabını hacklediğini doğruladı.

ABD yönetimi yalanlamıştı

Hollandalı savcılar, bir vatandaşının ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabına ekim ayında 'şifresini tahmin ederek' girebildiğini açıkladı. Twitter ve Washington, Trump'ın hesabının hacklendiğini yalanlamıştı.

Şifre kolay olduğu için suçlu bulunmadı

Hollandalı savcılar, Gevers'in ABD Başkanı'nın hesabının hacklemesini suç olarak bulmazken, gerekçe olarak milyonlarca takipçisi olan bir ABD Başkanının bu kadar kolay şifre tercihinde bulunmaması gerektiği belirtildi.

Şifresi olay oldu: maga2020

Gevers, "Amerika'yı yeniden harika yap" olarak bilinen "Make America great again" sloganın kısaltması "maga2020!"yi deneyerek Trump'ın hesabına eriştiğini belirtti. Victor Gevers'in, Donald Trump'ın hesabına erişmeye çalışırken 5'inci denemesinde şifreyi çözdüğü belirtildi.

5. Denemesinde bulmuş

Hesapta iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin aktifleştirilmediği bilgisi de aktarıldı. Gevers, "4'üncü denemeden sonra hesabın bloke olmasını bekliyordum ama herhangi bir ek bilgi sorulmadan 5'inci denememde şifreye ulaştım" ifadesini kullandı.

Daha iyi bir şifre için tavsiye verdi

Trump'ın hesabına giriş yapıp ekran görüntüsü alan Victor Gevers, bunları aylık yayın yapan Vrij Nederland dergisiyle paylaştı. Durumun anlaşılması üzerine Amerikan Gizli Servisi Gevers'e ulaşarak, Hollandalı hackerdan bilgi aldı. Sonrasında ABD'li yetkililerin iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştirerek Donald Trump'ın Twitter hesabını daha güvenli hale getirdikleri belirtildi.

Trump'a hesabına nasıl eriştiğini anlatan bir e-posta da yollayan Victor Gevers, ABD Başkanı'na daha güvenli bir şifre kullanması tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Deniz

süper gücü eriyen ABD Çin ile Rusya bir çok ülke ile rekabet edemez halde şu an borcu çok ABD dolar dolaşımı azaldı ekonomisi durgunluk içinde dünyaya bir ara kart dağıttılar ABD de yaşam diye gidenler hayal kırıklığı yaşıyor vaatleri boş çıktı 4 milyondan fazla evsiz var variller de ısınan insanlar dolu film sektörü ile gösterdiği cazibe yalan olduğu ortaya çıktı bir virüsten dolayı vatandaşlarını ölüme terk ettiler ABD ve AB boş bir avutma palavra toplanma yeri nereden biliyorsun demeyin gidipte gelen abiler var tam rezil bir yaşantı var diyorlar paran yoksa hastanesinden yararlanma şansın yok diyorlar hatta o abiler küfür ediyorlar yatirdigimiz o paralar ABD hükümeti ne zehir zıkkım olsun diyorlar millet i kandırıyor bu köpekler inanmayın abim ABD sokaklarını bir görün Türkiye ye indigim gün toprağını öptüm
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23