• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trabzonspor'dan Burak Yılmaz açıklaması: Havalarını alırlar

Yeniakit Publisher
2018-06-11 18:55:00 -
Trabzonspor'dan Burak Yılmaz açıklaması: Havalarını alırlar

Burak Yılmaz'ın transfer haberleriyle ilgili konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Havalarını alırlar" ifadesini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün mali durumu, transfer politikalarını, geleceğe dair hedeflerini ve altyapı çalışmalarını anlattı.

"KREDİ NEDEN EURO ÜZERİNDEN"

"Şubat ayı sonu itibariyle 844 milyon Türk lirası borç var. Gece yatıyoruz, sabah kalkıyoruz 300-400 bin lira ilave oluyor. Kullanılan kredi faizleri ve kur artışlarından meydana geliyor. En büyük giderimiz bunlar oldu. Bugün geldiğimiz noktada 930 milyon civarında kulübün gideri var. Kulübün bugün kendi faaliyetlerinden kaynaklanan bir gelir mümkün değil ama her gün gidiyor. Stat sponsor parası, forma parası temlik edilerek kullanılmış. Yapılan kredi sözleşmelerinde borçların yarısı her ne hikmetse Euro olarak kullanılmış. Acilen TL'ye çevrilmesi lazım. Durduk yerde borç iki katına çıkmış. Bütün gelirler Türk lirası ama gideriniz Euro. Kullandığınız krediyi de Euro üzerinden almak akıl karı bir şey değil. Bankalarla yaptığımız görüşmelerde 2023 'e kadar alınan kredilerin federasyon ve yayın gelirleriyle ödenmesi mümkün değil. Bu kredileri 8 yıla yaymak gerekiyor. Öyle bir nakit akış tablosu düzenledik."

"EVET, İNDİRİM TALEP ETTİK"

"Diğer taraftan kadronun maliyeti şu anda 210 milyon liralara çıktı ama gelirimiz 130 milyon. Arada 180 milyon liralık bir açık var. Bugün de 930 milyon olduğunu düşünürsek önümüzdeki sene 1 miyon 100 bin gibi bir rakamla karşı karşıya kalacağız. Profesyonel oyuncuların maliyetin düşürülmesi gerekiyor. Biz de oyunculardan indirim istedik, istediğimizle kaldık. Oyuncu alıp para kaybeden bir kulübüz. Şartlar ne olursa olsun takımı yarış içinde tutmak zorundayız. Aksi takdirde 13 milyon gelir de düşer ve daha zor bir durumda kalırız."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ÜNAL KARAMANIN PARAYLA İŞİ OLMAZ"

"Bir önceki hocamızın maliyeti aylık 150 bin Euro'ydu. Ünal Karaman'ın maliyeti 150 bin TL. Her şey bir tarafa olaya o açıdan bakılsın. Diğer yandan Ünal Karaman, Trabzonspor formasını giydiği zaman o ruhu taşıyan bir oyuncumuzdu. Ünal Karaman dediğimiz insan, burada top oynadığı yıllarda İstanbul kulüplerinin 3 katı para teklif ettikleri halde dönüp bakmayan, Trabzonspor felsefesini benimsemiş bir isimdi. Çok düzgün bir karakteri var. Başı nereye gittiyse ayakları da oraya gitmiştir. Parayla işi olmamıştır. Camianın sevdiği ve saydığı bir insandır. Özellikle Trabzonspor 'un hocası Uzunsokak'ta oturup çay içemiyorsa bu, Trabzonspor'un yapısına tamamen ters düşen bir durumdur. Taraftarla iç içe olması lazım. 70'li yıllardaki başarımızın altında yatan sebep buydu."

"ÖNCELİĞİMİZ DEFANS"

"Öncelikli transferimiz defansın göbeği, solu ve sağı. Görüşmeler var. Şunu da taraftarlara belirteyim, yapılacak transferlerde 1 Milyon TL'nin üzerine çıkmaması gerekiyor. Abdülkadir ve Yusuf ile alakalı olarak ortada bir takım rakamlar dolaşıyor. Birilerinin üzerinden teklifler geliyor. Resmi olarak kulübe gelen bir teklif yok. Bu rakamların telaffuz edildiği yerde, afaki tekliflere ben hiç itibar etmiyorum. Bir Premier Lig takımı, Serie A takımı oyuncularımıza talipse, kulübe resmi teklifini yapacak. Sadece Yusuf'a Bundesliga'dan bir teklif geldi. Bir de Matus Bero'ya yazılı teklif geldi. 3. bir teklif yok."

"OKAY OLAYI CİDDİ BİR SORU İŞARETİ"

Okay Yokuşlu ile imzalanan sözleşmede 6 Milyon Euro teklif getirdiği takdirde istediği kulübe gidebilir. Dolayısıyla Okay ile alakalı bizim herhangi bir tasarrufumuz söz konusu değil. Ailesi, kendisi ve menajeriyle görüştük bu anlaşmayı bozmak için, en azından 6 Milyon Euro'yu daha yüksek rakamlara çekmek için. Kendisine de ciddi bir artış teklif ettik ama kabul etmedi. Okay Yokuşlu olayı ciddi bir soru işareti.

BURAK AÇIKLAMASI

"İndirim konusunda konuşuyoruz ama bir noktaya gelemedik. Burak Yılmaz'ın transferi konusunda ağzı olan konuştu. Her zaman söylüyorum. Bütün ismi geçen oyuncular Trabzonspor futbol kulübünün sözleşmeli oyuncularıdır. Abdülkadir, Yusuf, Onur, Kucka Trabzonspor'un sözleşmeli oyuncularıdır. Bunlarla alakalı düşünceleri olan kulüpler varsa eğer öncelikle başvurulması gereken yer Trabzonspor Kulübü'dür. Son 20 gün içinde burak 40 defa Büyükşehir ile Beşiktaş arasında gitti geldi. Geminin demiri vardır. Gemi Ahır Kapı açığına demir atmış sen diyorsun ki, 'Gemi İzmir'e gitti, gemi Çanakkale'ye gitti'.

Gemi demir atmış! Burak'ın demir attığı yer Trabzonspor'dur. Almak isteyen varsa Trabzonspor 'a müracaat eder. İşte 'Bunların borçları fazla, düşük maliyetle Burak'ı alırız' falan... Havalarını alırlar! Çapsız oyunculara 6-7-3.5 milyon Euro para verip de transfer eden kulüpler, 23 gol atan, 25 gol atan, Türkiye'nin en golcü forvetini bir yolunu bulur da aradan kapar mıyız diye falan böyle bir düşüncenin içine girmişlerse, çok açık ve net söylüyorum, ilk defa üslubumu bozuyorum havalarını alırlar!"

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23