• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Samsun’da 15 gün sokağa çıkma yasağı mı olacak?

Yeniakit Publisher
2021-02-22 10:43:00 - 2021-02-22 10:56:43
Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Samsun’da 15 gün sokağa çıkma yasağı mı olacak?

Sağlık Bakanlığı geçen haftadan itibaren il il korona vaka sayılarını açıklamaya başladı. 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında korona vaka sayılarında liste başında Karadeniz Bölgesindeki iller Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun yer aldı. Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Samsun’daki korona artışlarının önüne geçilmesi için uzmanlarda peş peşe öneriler de gelmeye devam ediyor. Peki Trabzon’da, Rize’de, Ordu’da, Giresun’da, Samsun’da 15 gün sokağa çıkma yasağı mı olacak?

Trabzon’da hangi korona yasakları var? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8-14 Şubat tarihleri arasında iller bazındaki korona vaka tablosunu açıkladı. İller bazındaki korona vakalarında Karadeniz illeri birbirleriyle yarıştı. Trabzon’da 100 bin kişide 228, Samsun’da 100 binde 171, Rize’de 100 binde 202, Ordu’da 100 binde 194, Giresun’da 100 binde 184 kişide korona tespit edildi. 

Trabzon korona yasakları

Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Samsun’da 15 gün sokağa çıkma yasağı mı gelecek?

KTÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın da, kornavirüsün kuluçka dönemi olduğunu hatırlatarak, nüfus oranlı en yüksek rakamlara sahip şehirlerden Samsun ile Rize arasında bölgesel olarak özel tedbirler uygulanması gerektiğini söyledi.

İnsanların maske, mesafe ve hijyene çok dikkat etmeme nedenlerinin araştırılmasını isteyen Prof. Dr. Aydın, "Şehirlerimizde bilinen mutasyonlar var ama bilinmeyenin varlığının da analizlerinin yapılması lazım. Karadeniz bölgesi için ‘epidemiyolojik’ verilerle analize ihtiyaç var. Bölgedeki bu durumun devamı veya bunu kırmanın mutlaka bir yolunun bulunması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi olarak en azından 15 günlük tam kapanmayı önermek istiyorum" diye konuştu.

korona yasakları
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karadeniz'de bölgesel karantina mı olacak?

Doğu Karadeniz şehirlerinin birbirine yakın ve ulaşımın kolay olduğunu kaydeden Trabzon Tabip Odası Başkanı ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Yaşar Kibar Güven, tedbirlerin artırılmaması halinde vakaların artmaya devam edeceğini belirtti. Güven, "Demek ki bu Karadeniz’e yönelik bir durum. Ortak özelliğimiz, Karadeniz bölgesinde hepimizin köy bağlantısı ve şehirlerarası ilişkimiz var. Bunu kesmeliyiz. Gerekirse şehirlerarası bağlantıların önü kesilmeli. Aynı tedbirler alınırsa yine aynı şey olacak, bir sonraki hafta da yine aynı olacak. Vaka sayısı yüksek ve diğer illere göre oran yukarıda olan bu 4 ilin arasındaki ilişkiler sınırlandırılmalı, daha kati tedbirler alınması lazım. Gerekirse ‘bölgesel karantina’ da düşünülebilir" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23