• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın için ek gözaltı süresi

Yeniakit Publisher
2021-07-03 19:47:00 - 2021-07-03 20:28:39

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın için ek gözaltı süresi

Brezilya'da teslim olmasının ardından Türkiye'ye getirilen 'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın için 4 gün ek gözaltı süresi verildiği öğrenildi.

Brezilya’da Türk makamlarına teslim olan Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verildiği öğrenildi.

Gözaltı süresi uzatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, uzun süredir yurt dışında firari olarak aranan ve dün Brezilya’nın Sao Paulo kentinde Türk makamlarına teslim olan Çiftlik Bank Kurucusu Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verildi belirtildi.

Bugün sabah 09.50 sıralarında Türkiye’ye getirilmek üzere Sao Paulo’dan yola çıkarılan Aydın’ın da içinde olduğu tarifeli uçağın, saat 22.30 gibi İstanbul Havalimanı’nda inmesi bekleniyor. Brezilya makamları, Türkiye’nin talebi üzerine Mehmet Aydın’ı sınır dışı etmiş, THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a göndermişti.

İstanbul'a inince derhal ifade verecek

Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkında yürütülen il dışındaki soruşturma dosyalarına ilişkin İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısına ifade verecek. Daha sonra ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürülecek.

Kırmızı bültenle aranıyordu

Hayata geçirdiği ’Çiftlik Bank’ ile 2018 yılında 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak ortadan kaybolan ve uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya’da Sao Paulo Başkonsolosluğuna teslim olmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

BK

büyük hırsızlık yolsuzluk yapana fazla ceza yok küçük hırsızlar daha çok ceza yiyor bu malesef dünyanın her yerinde böyle nedendir bilinmez 100 küsür bin kişi mağdur etmiş alacağı ceza çok olsa 8,10 yıl iyihal indirimi artı mağrurların parası iade edilirse alacağı ceza 4 yıla iner onuda para cesasına çevrilir bir bakmışsın dışarda tosuncuk yaptığı keyifli tatil artı kendine kakan parada cabası böyle adalet olmamalı yazık

hakan uçan

PARALARI İADE EDİYORSA HIRSIZ DENİLMEZ DENİLEMEZ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23