• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Toplum bağışıklığının kazanılması ne kadar sürer?

Yeniakit Publisher
2020-12-02 20:51:00 -
Toplum bağışıklığının kazanılması ne kadar sürer?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, "Ocak ayından itibaren toplumun aşılanması ile ciddi bir bölümün koronavirüse karşı bağışıklık kazanacağını öngörüyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın TBMM'de basın mensuplarına yaptığı 'Aşılama işlemine Aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. Aralık ayında en az on milyon ama yirmi milyon kadar da olabilecek aşı temin edeceğiz. Ocak ayında da yirmi milyon olmakla birlikte Şubat ayında ise on milyon aşılama hedefliyoruz. Bu rakamları daha da arttırma gayreti içindeyiz.' açıklaması heyecana sebep oldu.

Toplum bağışıklığının kazanılması ne kadar sürer?

Aşılama işleminin toplum bağışıklığını ne zaman kazandıracağını değerlendiren Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gürbüz, "Ocak ayından itibaren toplumun aşılanmasıyla ciddi bir bölümünün bağışıklık kazanacağını öngörüyoruz. İnşallah bahar aylarıyla beraber daha sağlıklı bir yaza gideceğiz." dedi.

Aynı aileden 4 kişinin koronavirüsten hayatını kaybetmesi

Mersin'in Tarsus ilçesinde aynı aileden 4 kişinin koronavirüs sebebi ile hayatını kaybetmesine de değinen Prof. Gürbüz, şöyle konuştu:

"Bu olağan dışı bir örnek. Hastaları hastalık sürecinde incelemek gerekiyor. Bu hastalarda bağışıklık sistemiyle ilgili doğuştan zayıflık olabilir. O nedenle hastaları incelemeden sürecini bilmeden yorum yapmak zor ama muhtemel ihtimallerden bir tanesi bu."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdulcabbar

İnşallah kardeşim. Böyle pozitif insanları konuşturun.Zira olaylar pozitif enerji ile yönünü bulur. Rüyanızı bile negatif enerjili insanlara yorumlatmayın diye Efendimiz Aleyhussalatu vesselam’ın emrleri var.

Nikgün Canikoğlu

Pfizer BionTech, Ingiltere ye ılk teslımatı 50 milyon doz olarak Aralık ayında yapacak ve Biontech hangı ulkelerden sipariş aldığını acıkladı, içkerinde de Türkiye yok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23