• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Testler başarılı oldu: Koronavirüs ilacı 7-10 gün içinde piyasaya sürülecek

Yeniakit Publisher
2020-03-21 17:11:00 - 2020-03-21 17:25:52
Testler başarılı oldu: Koronavirüs ilacı 7-10 gün içinde piyasaya sürülecek

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına dönüşen koronavirüs ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Virüs nedeniyle en ağır tahribatı yaşayan ülkelerden biri olan İran'dan yapılan son açıklama tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Muhammed Rıza Şane Saz, virüs ile mücadelede kullanılacak ilacın 7 ile 10 gün içerisinde piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Dünya koronavirüs salgınıyla boğuşurken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Her geçen gün vaka ve ölüm sayısının arttığı virüs ile ilgili İran'dan yeni bir açıklama geldi. Ülke genelinde bin 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 20 bine yakın kişinin yakalandığı hastalık oldukça ağır hasarlara yol açmıştı. İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Muhammed Rıza Şane Saz, corona virüs ile mücadelede kullanılacak ilacın 7 ile 10 gün içerisinde piyasaya sürüleceğini açıkladı.

7-10 gün içinde piyasaya sürülecek

Koronavirüs ile mücadelede kullanılacak ilacın ilk ham maddesinin dün ülkeye getirildiğini söyleyen İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Şanesaz, ilacın tamamen yerli üretim olduğunu kaydederek, "Corona virüsü taşıyan hastalara iyi gelen bu ilacı 7 ile 10 gün içerisinde piyasaya süreceğiz" dedi.

Testler başarılı oldu

Söz konusu ilacın klinik testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığını ve bazı hastalar üzerinde test edildiğini vurgulayan Şanesaz, "İlacın piyasaya sürülmesi için gerekli izinler alındı" ifadesini kullandı.

İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde corona virüs vakası 20 bin 610 olarak açıklanırken ölü sayısının bin 556 olduğu belirtildi.

İtalya'dan gelen görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı

İtalya'da artık kimse 'Tatlı hayat'tan bahsetmiyor. Çünkü Avrupa'nın en turistik, en çok ziyaretçi alan tarihi ülkelerinden biri olan İtalya'da her şey değişti. Bir aydan kısa bir süre içerisinde ülke önce tamamen karantina alındığı için sokaklar hayalet kente döndü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sonra ülkedeki virüslü vaka ve can kayıplarındaki korkunç artış nedeniyle hastaneler doldu taştı. Ülkedeki vaka sayısı 50 bine yaklaşırken, ölü sayısı da 4 bini geçti. Dünya üzerindeki 11 binden fazla ölümün üçte biri İtalya'da gerçekleşirken, ülkedeki ölü sayısı, salgının sıfır noktası olan Çin'in ölü sayısını geride bıraktı.

60 milyon nüfuslu ülke gerçek anlamda cehennemi yaşıyor. Tüm dünyanın gözü İtalya'dayken, Sky News'un Giovanni XXIII Hastanesi'nde yaptığı çekimler dünyayı ayağa kaldırdı. Bergamo'daki hastanede, ölüm kalım savaşı veren hastaların durumu, gören herkesi şoka soktu.

Nefes almak için amansız bir savaş veren hastaların içler acısı hali corona virüsünün ne denli ölümcül olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Birçoğunun nefes almasına yardımcı olmak için oksijen sağlayan "balon kasklar" takan hastalar, soluk almaya çalışırken göğüslerini kavrarken görüldü.

Daha önce İngiltere'nin Leicester kentinde, şimdiyle İtalya'daki hastanede çalışan yoğun bakım uzmanı Doktor Lorenzo Grazioli, "Hayatımda hiç bu kadar stresli hissetmedim... Yoğun anlara çok alışkınım ama bu noktaya geldiğinizde yeterli olmadığını fark ediyorsun" diye konuştu.

Ülkedeki ölümlerin yaklaşık üçte ikisi ve toplam vakaların yaklaşık yarısı kuzeydeki Lombardia bölgesinden. İtalya'da ilk olarak kuzey bölgelerinde uygulanmaya başlanan, 12 Mart'ta da ülke geneline yayılan karantina tedbirlerinin etkisinin 2 haftadan önce görülmesi beklenmiyor.

Karantina tedbirlerine rağmen virüsün yayılması yavaşlatılamazsa daha sıkı önlemler alınması ve karantina süresinin uzatılması da gündemde.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

keçili71

kötü iran bile aşı denemesi yapıyor bizim koça koça proflar siyasette hünerli olan hocalarımızın aşı çalışması yokmu.

Serhat

14 gün şoka çıkma yasağı koymalı hükümet geç olmadan bu halka hiç mi değer vermiyor reis
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23