Terör sevici Canan Kaftancıoğlu yine zırvaladı: Türkiye'de "Kürt sorunu" var
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Terör örgütlerine destek vermekten zerre utanmayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yine zırvalayarak Türkiye'de "Kürt sorunu" olduğu hezeyanında bulundu. Kaftancıoğlu, "Kürt sorunu ve demokrasi sorunu birbiriyle ilintilidir. Demokrasi sorunu çözülmeden Kürt sorunu çözülemez" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Emek ve Adalet Platformu'nun düzenlediği sempozyumda konuştu. Yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtlayan Kaftancıoğlu, Türkiye'de "Kürt sorunu" olduğunu öne sürdü.
Kaftancıoğlu, "Türkiye'nin çok uzun zamandır bir sorunu var. Daha önemli bir sorunu ise demokrasi sorunu vardır. Kürt sorunu ve demokrasi sorunu birbiriyle ilintilidir.” dedi.
"Demokrasi sorunu çözülmeden Kürt sorunu çözülemez" diyen Kaftancıoğlu, "Sorunları çözmek için birey ve toplum olarak geçmişle yüzleşilmesi gerekir. Kürt sorununun çözümü konusunda inisiyatif alan her kurum ve irade çözümü zora sokacak, dilden uzak durmalıdır. Bu temelde yaklaşılırsa sorun çözülmez değil. Kürt sorunu Türkiye'nin, hepimizin sorunudur" ifadelerini kullandı.
