• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Temel Kotil duyurdu! "ATAK II"nin deniz versiyonu yolda

Yeniakit Publisher
2022-01-28 21:02:00 -
Temel Kotil duyurdu! "ATAK II"nin deniz versiyonu yolda

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Ağır Taarruz Helikopteri ATAK-II"nin deniz versiyonunun geliştirileceğinin müjdesini verdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Ağır Taarruz Helikopteri ATAK-II"nin deniz versiyonunun geliştirileceğini açıkladı.

"TCG Anadolu için ATAK ve GÖKBEY'in deniz versiyonu çıkacak mı?" şeklindeki soruya Temel Kotil, "Şu an için ATAK-II’nin deniz versiyonunu düşünüyoruz" cevabını verdi.

Temel Kotil "ATAK II Taarruz Helikopteri"nin 2022 yılı içerisinde motor çalıştıracağını açıklamıştı.

Kotil, daha önce yaptığı başka bir açıklamada ise ATAK-II’nin motorlarının Ukrayna’dan geleceğini ve bu kapsamda sözleşme imzalandığını duyurmuştu.

"T-929" olarak adlandırılan ATAK II'nin 11 ton sınıfında olduğu ve 1.500 kilogram mühimmat taşıyabileceği belirtilmişti. Henüz yerli ve milli bir motor alternatifi bulunmadığı için ATAK II'nin motorları Ukrayna'dan gelecek.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz HAN

SİHA TARZI HELİKOPTER ÇALIŞMALARI YAPILMALI FÜZE YÜKLÜ BOMBA YÜKLÜ OLSUN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23