Temel bey dağıttı Bülent de toplayamadı! Masada koltuk ve çıkar kavgası
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hakkında yaptığı açıklama, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı rahatsız ederken, masada huzursuzluğa neden olan Karamollaoğlu'nun açıklamalarını SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya canlı yayında toplamaya çalıştı ama başarılı olamadı.
6'lı masada Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması beklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a ilişkin olarak SP Lideri Temel Karamollaoğlu'nun bu iki ismin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasının kesin olmadığını söylemesi masayı yine karıştırdı.
Habertürk canlı yayınında SP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, durumu kurtarmaya çalıştı ancak, tam olarak kendini ifade etmeyi bile başaramadı.
Kaya, "Belediye Başkanları ile ilgili Temel bey'in bahsettiği Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağı açıklaması değil, protokol net ve açık, 9 ay boyunca bu belediye başkanlarının istifa edip etmeyeceği belli değil, Bu Cumhurbaşkanı ve onlar arasında bir şey olacak, protokolün 5. maddesinde 5 partinin Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı bellidir. Cumhurbaşkanı ve 5 partinin hükümet politikalarında söz sahibi olduğu protokolde belirtiliyor. Bu iki belediye başkanı çok önemli katkı sunuyor. Ben bir realiteden bahsediyorum. Protokolün kendisi söylüyor. Sayın İmamoğlu ve Yavaş'ın yerel seçimlere kadar Cumhurbaşkanı yardımcısı olup olmayacağı kesin değil, bu Cumhurbaşkanı ile iki başkan arasında." diyerek durumu toplamaya çalıştı.
Karamollaoğlu tartışmanın fitilini ateşledi
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, katıldığı bir televizyon programında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı hakkında konuştu. Karamollaoğlu, bu ikilinin yardımcılık yapmasının kesin olmadığını söylerken "Kemal Kılıçdaroğlu'nın insiyatifinde. Aslolan 5 cumhurbaşkanı yardımcısı" ifadelerini kullanarak koalisyondaki isimlere vurgu yaptı. Bu sözlerle 6'lı koalisyona dönmek için İmamoğlu ve Yavaş isimlerini şart koşan Meral Akşener'e de üstü kapalı mesaj gönderen Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde genel başkanların milletvekili olması yönünde açıklama yapan Mansur Yavaş'a da gözdağı verdi.