• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TELE1 yandaşlığını canlı yayında ilan etti: CHP'li belediyeden reklamı kaptı

Yeniakit Publisher
2020-04-25 14:34:00 - 2020-04-25 14:35:46

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kanalın sabah haberlerini sunan Can Ataklı'nın CHP'li İBB ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik sözleri sonrası canlı yayında açıklamalarda bulundu. Can Ataklı dahil kimsenin muhalefeti eleştiremeyeceğini açık açık ifade eden Yanardağ, yandaş yayın çizgilerini sürdüreceklerini dile getirdi. Açıklamalar sırasında CHP'li Kuşadası Belediyesi'nin reklamının alt bantta yer alması, kanalın reklam almak için geri adım attığı yorumlarını beraberinde getirdi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yandaş televizyon kanalı TELE1 arasında yaşananlar Türkiye'ningündemi oldu. TELE1'de yayın yapan Can Ataklı, İBB'nin Başakşehir Şehir Hastanesi yollarını yapmamasının büyük bir hata olduğunu söyledi, "Böyle işbilmezlik, böyle acemilik, böyle çapsızlık İstanbul'a yakışmıyor" dedi.

Ne olduysa bundan sonra oldu. Can Ataklı'nın sözlerinin gündem olması sonrası İBB'den bir açıklama gelmedi. Ancak kapalı kapılar ardından iletişim kurulduğu bir sonraki gün ortaya çıktı.

Can Ataklı özür diledi

Bir gün önce, "Kimse kusura bakmasın" diyerek tüm gerçekleri her durumda söyleyeceğini ifade eden Ataklı, bir sonraki gün İBB'den gelen telefonlarla özür diledi. Ataklı canlı yayında, "Belediye Başkanlığı başta Ekrem İmamoğlu üzülmüşler. Şunu söyleyeyim, çekinmem. Efendim ben eleştirilerimi üzmek, aşağılamak ve karalamak için yapmam. Üzüntü yarattıysam özür dilerim üzüntü yarattıysam ama eleştirilerim baki. Ben onları söyledim. 'Efendim yanlış anlaşıldı, maksadını aştı' değil. Çok net söyledim sadece sert söyledim. Şimdi Ekrem İmamoğlu'ndan bahsettik. Gönlünü de alalım. Çok güzel klip var belediyenin hazırladığı. Hazır mı arkadaşlar 23 Nisan'la ilgili? Onu da seyredelim ve diğer konularımıza devam edeceğiz." dedi.

Merdan Yanardağ'dan yandaşlık itirafı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yaşananlar sonrası canlı yayında muhalefeti eleştirmeyeceklerini beyan eden bir açıklama yaptı. Yanardağ, kanalın siyasi yayın çizgisine Ataklı dahil herkesin uyacağını söyledi.

Yanardağ'ın sözleri şöyle:

"Üzerinde duracağım bir şey daha var. Kamuoyunda tartışılıyor. Bizim sabah program yapan Can Ataklı arkadaşımız, dün İBB'ye yönelik eleştirileri baya tartışmalara yol açtı. Kendisi gerekli açıklamayı yaptı ve özür diledi. Bu açıklamayı yapmak zorunluluk oldu, çünkü bugün epey bir talep geldi. TELE1 hiçbir şekilde kendi yayın çizgisinden sapma içine girmeyecektir. Bu Can Ataklı için de bu böyledir. Kendisi 2 yıldır yolun önemli bir bölümünde bizimledir. Kendisi deneyimli bir gazetecidir gerekli davranacaktır. Tele1'in genel bir yayın siyaseti var. Biz bunu beraber belirledik. Herkes bu yayın çizgisine uygun davranacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimseyi üzmek, hakaret etmek, eleştiri sınırlarını aşarak yorum yapmak sözkonusu olmayacaktır" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Can Ataklı'nın özrü sonrası Merdan Yanardağ'ın İBB ve muhalefete yandaşlık çizgisinden vazgeçmeyeceğini ilan etmesi sırasında CHP'li belediyelerden gelen reklamlar dikkat çekti. Yanardağ'ın kamuoyunu bilgilendirdiği sırada Kuşadası Belediyesi'nin reklamının geçmesi CHP'li belediyelerden gelen reklamlar ile kanalın geri adım attığı yorumlarına neden oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

 seyfi

Huuuhhaaaa hucummmmm saldirinnnnnn

vatandaş

bularda bu kafa olduğu sürece, Erdoğan daha çook bu ülkeyi yönetir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23