• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TBMM Başkanı Şentop, Özbekistan'ın bağımsızlık gününü kutladı

Yeniakit Publisher
2022-09-01 10:02:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
TBMM Başkanı Şentop, Özbekistan'ın bağımsızlık gününü kutladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Özbekistan'ın bağımsızlık gününü kutladı.

Şentop, bağımsızlık günü dolayısıyla Özbekistan Cumhuriyeti Ali Meclisi Senato Başkanı Tenzile Narbayeva ile Özbekistan Cumhuriyeti Yasama Meclisi Başkanı Nuriddinjon İsmailov'a tebrik mektubu gönderdi.

Mektubunda, Özbekistan'ın bağımsızlık gününü kutlayan Şentop, Türkiye'nin dost ve kardeş ülke Özbekistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmasından duyduğu gururu dile getirdi.

TBMM Başkanı Şentop, mektubunda şunları kaydetti:

"Ortak tarih ve medeniyete sahip olduğumuz dost ve kardeş Özbekistan ile Kapsamlı Stratejik Ortaklık düzeyine çıkarttığımız ilişiklerimizin her alanda olduğu gibi parlamentolar arası düzeyde de müşterek çabalarımızla her geçen yıl daha da geliştiğini ve güçlendiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.

Geçtiğimiz haziranda Kırgızistan'da düzenlenen TÜRKPA 11. Genel Kurul Toplantısında kararlaştırıldığı üzere, 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek 12. Genel Kurul Toplantımız vesilesiyle zatıalilerinizi ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımı bu fırsattan istifade belirtmek isterim. Bu vesileyle zatıalilerine sağlık ve mutluluk, dost ve kardeş Özbek halkına esenlik dileklerimi yineliyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23