Suriyeli öğrenciler vatanlarını Esed’in pisliklerinden temizliyor!
Suriye halkını 61 yıldır katliamlar, işkenceler ve türlü zulümlerle boyunduruğu altında tutan Baas ve Esed rejimini deviren Suriyeliler şimdi o karanlık dönemin şiddetinden, yol açtığı iç savaştan kalan pislikleri temizliyor.
Suriye'de üniversite öğrencileri savaşın kalıntılarını silebilmek için ellerine temizlik malzemeleri alıp yola çıktılar. Sanki evlerini temizler gibi mutlu ve huzurlu oldukları dikkat çekiyor.
Suriyeli öğrenciler, büyük bir mutlulukla sokakları süpürüyor, duvarlarda yazılı ırkçı, insanlık dışı tehdit ve şiddet söylemlerini kazıyor. Ellerine fırça alıp duvarlardan sildikleri pis sloganların yerine boya yapıyor.
Suriye halkının Esed rejiminden kurtulduktan sonra bütün kayıplarına, acılarına yoksulluklarına rağmen geçmişin izlerinden kurtulmak için sergiledikleri çaba bütün dünya tarafından takdirle izleniyor.