• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriye’de sıcak saatler! 20 bin savaşçısı bulunan kabile kuvvetleri, Dürzilere karşı harekete geçti

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Suriye’de sıcak saatler! 20 bin savaşçısı bulunan kabile kuvvetleri, Dürzilere karşı harekete geçti

İsrail'in desteklediği Dürzi milislerin katliamları üzerine harekete geçen Sünni aşiretler, Dürzilere karşı seferberlik ilan etti. Dalga dalga bölgeye gelen aşiretler, katliamı önlemek için harekete geçti.

Suriye’deki Sünni aşiretler, Dürzilerin katliamlarına karşı İsrail destekli Dürzilere karşı seferberlik başlattı. Dürzilerin ruhani liderlerinden Hikmet el-Hicri önderliğindeki saldırgan gruplar, 4 günlük çatışmalarda korkunç katliamlara imza attı. 

Suriye ordusunun ağır bombardımanının ardından 16 Temmuz'da geri çekildiği Süveyda'da her sokakta katliam manzarası var. Kent ve çevre köylerdeki Bedevi Arap aşiretler ise silahlı Dürziler tarafından toplu şekilde sürgün ediliyor.

İsrail Destekli Dürzilerden Korkunç İnfazlar

İsrail destekli teröristlerin Süveyda'da insanları çatılardan atarak infaz ettiğini gösteren görüntüler akıllara durgunluk verdi. Yol kenarlarında ise gruplar halinde kurşuna dizilmiş insanlar göze çarpıyor. Görgü tanıkları ise yaşadıklarına inanamıyor. Süveyda'dan yerinden edilmiş Bedevi aşiretleri, Hicri milislerinin acımasız vahşetler işlediğini söylüyor. Kafa kesmeler, tecavüzler, camileri ve evleri yakmalar bunlardan bazıları... Bölgeden sürgün edilen bir görgü tanığı şu sözlerle feryat ediyor: "Kadınlar ve çocuklar hiçbir şeyleri olmadan açık alanlara sürülüyor. Kral Abdullah'a ve tüm İslam alemine sesleniyoruz, neredesiniz! Hicri'nin domuz çeteleri... Kadınlarımıza tecavüz ettiler, çocuklarımızı katlettiler. Evleri yaktılar!"

Aşiretler İlerliyor

Öte yandan yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Deir Dama kasabasının tamamı Arap Bedevi aşiretlerinin kontrolüne geçti. Bedevi aşiretler ayrıca As Sawara Al Kubra, Hazm, Taa'ra, El Dour, El Duveyr, El Tira ve Deyr Dama, Mazra, Walga köylerini de Hicri milislerden aldı.  Süveyda şehir merkezine 3 km kaldığı yçnünde haberler geliyor. Kuzey ve güneydeki Hicri milislerinin şehir merkezine doğru kaçmaya başladığı, aşiretlerin Halhala'ya ve buradaki hava üssüne operasyon başlattığı bildiriliyor.

Arap kabileleri, Hicrî’nin Bedevileri zorla yerinden etmesi ve kadınlarla çocuklara yönelik katliamlar gerçekleştirmesi üzerine genel seferberlik ilan etti.

Yaklaşık 20 bin savaşçıdan oluşan kabile kuvvetleri, Bedevileri Hicri’nin katliamlarından kurtarmak için harekete geçti. Ürdün ve Irak’taki Arap aşiretleri arasında da Hicri’nin Bedevilere yönelik katliamları nedeniyle büyük bir öfke var.

{relation id:1945145 slug:'israilin-suriyeyi-vurdugu-anlarin-goruntusu-yayinlandi-genelkurmay-ve-cumhurbaskanligi-hedef-alindi'}

{relation id:1945145 slug:'israilin-suriyeyi-vurdugu-anlarin-goruntusu-yayinlandi-genelkurmay-ve-cumhurbaskanligi-hedef-alindi'}

{relation id:1945134 slug:'arap-dunyasindan-israile-tepki-yagdi-suriyeye-saldiriya-ortak-kinama'}

{relation id:1945134 slug:'arap-dunyasindan-israile-tepki-yagdi-suriyeye-saldiriya-ortak-kinama'}

{relation id:1945125 slug:'bmgk-suriye-gundemiyle-acil-toplaniyor'}

{relation id:1945125 slug:'bmgk-suriye-gundemiyle-acil-toplaniyor'}

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Azim

İsrail iti o Dürzileri netenyahunun götüne sokmadan çakmasınlar oradan o çocukları

İsrail nere elini verse kan akıyor....

Çünkü ellerinde geçmişten kalma Peygamber kanının Ahı var ..... Para zülüm insanlıktan çıkmak .... Bütün bunlar diini bir inancın gerektirdigi emirler olamaz kendilerini kandırıyorlar .... Kandırılmış bir aklın peşine takılıp merhametsiz birer ölüm makinesi olmuşlar ...... Ya Rabbb halimize binler şükür... Kediye bile merhamet eden bir Peygambere tabii olmak nasip oldu... Kadru kıymet bilenlerden eyle... Cümlemizi uyandır hak yolda daim eyle...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23