• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Suriye'de savaşın bitmesini o ülke istemiyor'

Yeniakit Publisher
2019-05-05 13:48:00 - 2019-05-05 14:20:35
'Suriye'de savaşın bitmesini o ülke istemiyor'

Suriye'nin kuzeyindeki olası güvenli bölge için Türkiye ve ABD arasında yapılan görüşmelerde prensipte anlaşılmasına rağmen somut bir ilerleme sağlanamazken, son gelişmeleri yeniakit.com.tr’ye değerlendiren ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başdanışmanı Prof. Dr. Sencer İmer, “ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun istekleri doğrultusunda hareket ederek Suriye’deki iç savaşı bitirmek istemiyor.” dedi.

 Murathan Seyitoğlu  Yeniakit.com.tr 

Suriye’de güvenli bölge konusuyla ilgili tartışmalar devam ederken, ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başdanışmanı Prof. Dr. Sencer İmer, yeniakit.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Türkiye, mutlaka ABD’ye karşı kararlılığını ortaya koyarak sürdürmeli.” uyarısında bulundu.

Türkiye, PKK/PYD kartını ABD’nin inisiyatifine bırakamaz

ANKASAM Stratejik Araştırmalar Merkezi Başdanışmanı Prof. Dr. Sencer İmer, “Türkiye, haklı olarak PKK/PYD kartını bir dış aktörün yani ABD’nin inisiyatifine bırakamaz. Türkiye, mutlaka ABD’ye karşı kararlılığını ortaya koyarak taleplerini sürdürmeli. ABD, Türkiye’nin isteklerine karşın, 180 derecelik tam ters bir pozisyonda işlerin peşinde.” dedi.

ABD’nin iflas eden PYD/PKK politikasından vazgeçmesi gerek

ABD ile Türkiye arasında S-400 krizi tırmanırken ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara'yı ziyaretiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmer, “PKK/YPG konusunda ABD’nin Türkiye’ye karşı ana politikasında değişiklik yapmalıdır. ABD’nin bu konuda ciddi bir politika değişikliği yapmadan Türkiye-ABD ilişkilerinde olumlu bir sonuca varılması mümkün değildir.” diye konuştu.

ABD, Suriye’deki iç savaşı bitirmek istemiyor

İsrail’in ABD yönetimini etkilediğine dikkat çeken İmer, “ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun istekleri doğrultusunda hareket ederek Suriye’deki iç savaşı bitirmek istemiyor.” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23