• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sudan ordusundan yeni hükümet açıklaması

Yeniakit Publisher
2021-11-03 22:48:00 -
Sudan ordusundan yeni hükümet açıklaması

Sudan devlet televizyonunun haberine göre, Hace, süreçteki gecikmenin 25 Ekim'de alınan kararlara uyacak çözüm bulacaklarını açıkladı.

Hace, Orgeneral Burhan'ın ülkedeki birlik ve beraberliğinin sağlanmasında istekli olduğunu belirterek, Burhan'ın "Ülkedeki yönetim krizine tüm Sudanlıların birliğini güçlendirecek bir çözüm bulunması gerekiyor." ifadelerini aktardı.

Yerel, bölgesel ve uluslararası ara buluculuk girişimlerini ülkenin ulusal çıkarları doğrultusunda değerlendirdiklerini dile getiren Hace, Aralık 2018 devrimindeki özgürlük, barış ve adalet sloganlarının hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hükümetin "çok yakın zamanda" kurulacağını aktaran Hace, Sudan halkının tüm kesimlerini temsil edecek teknokrat bir hükümetin gereğini vurguladı.

Sudan’da askeri müdahale sonrası azledilen Başbakan Abdullah Hamduk, bugün, ordu ile herhangi bir diyaloğa girmeden durumun 25 Ekim öncesine döndürülmesi şartına sıkıca bağlı olduğunu belirtmişti.

Sudan'da 25 Ekim sabahı Başbakan Hamduk ile çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmış, ertesi gün Hamduk'un serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olağanüstü hal ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildiğini, Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ankaralı

Allah yardımcınız olsun. Bu kadar badireden sonra, Müslüman bir askerin yönetimi eline alması iyidir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23