• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SSD harddiskler uçuşa geçti!

Yeniakit Publisher
2021-06-18 18:17:00 - 2021-06-18 18:18:46
SSD harddiskler uçuşa geçti!

SSD'lerin giderek artan popülerliği, üreticilerine kazandırdığı gelirlerinin de her geçen yıl biraz daha artmasını sağlıyor. Yeni tahminler, 2025 yılına kadar büyük bir artış yaşanacağını öneriyor.

Yeni tahminler, Katı Hal Sürücüsü (SSD) pazarının 2025 yılına kadar 51,5 milyar dolarlık büyük bir gelir yaratacağını iddia ediyor. IDC'nin tahminine göre, SSD sevkiyatlarının 2021 ile 2025 arasında yıllık bileşik büyüme oranında (CAGR) %7,8 artış bekleniyor.

IDC'nin pozitif büyüme rakamları, son kullanıcılar, kurumsal kullanıcılar ve bulut bilişim hizmet sağlayıcıları dahil olmak üzere tüm segmentlerden gelen talep artışını temel alıyor. IDC Katı Hal Sürücüleri ve Teknolojileri Etkinleştirme araştırma başkan yardımcısı Jeff Janukowicz, "Salgın dönüşüm ihtiyacını hızlandırdı ve hem tüketiciler hem de işletmeler teknolojilerin avantajlarından yararlanmaya çalıştığı için bu eğilim nedeniyle dünya çapında SSD'lere olan talep arttı" diyor.

IDC, öncelikle tüm dünyada evden kalıcı çalışma ve uzaktan eğitime geçişin bir sonucu olarak SSD'lerinin daha fazla talep gördüğünü belirtiyor. Şaşırtıcı bir şekilde bu, talebin güçlü kalmaya devam ettiği işletmelerde SSD'lerin kullanımı üzerinde olumsuz bir etki yaratmadı.

Ayrıca IDC, NAND flash gibi önemli alanlarda önümüzdeki yıllarda teknolojik gelişmelerin, SSD'nin fiyat-performans oranını artırmaya yardımcı olacağını ve talebi daha da artıracağını belirtiyor.

Araştırma SSD'lerin mevcut fiyatlarının değişken ve yüksek olduğunu belirtse de, bunu artan talep üzerine sabitlerken, şaşırtıcı bir şekilde, endüstri liderlerinin birkaç yıl sürebileceğine inandığı devam eden küresel çip sıkıntısını tamamen görmezden geliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Görünen o ki, incelenmeyen bir diğer konu da, madencilik için işleme yeteneğinden ziyade daha fazla depolama talep eden ve şimdiden SSD fiyatlarını yukarı çekmeye başlayan Chia kripto para biriminin artan popülaritesi...

Kaynak: Chip

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23