• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara’da POS tefeciliği operasyonu! 56 kişilik şebeke çökertildi, 5 firari için arama sürüyor

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ankara’da POS tefeciliği operasyonu! 56 kişilik şebeke çökertildi, 5 firari için arama sürüyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak vakti eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye basan ekipler, "Tefecilik" ve "POS Tefeciliği" suçlamalarıyla aranan 56 kişilik bir yapılanmayı deşifre etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tefecilik ve POS tefeciliği yaptıkları tespit edilen 56 şüpheliye yönelik operasyonda 51 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını, 5 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik zorluk çeken vatandaşları sömüren ve yasa dışı yöntemlerle haksız kazanç elde eden bir şebekeye daha ağır darbe indirdi. Başkent merkezli yürütülen geniş çaplı operasyonda, tefecilik ve POS cihazı üzerinden nakit çekim (POS tefeciliği) yapan onlarca şüpheli yakalandı.

Operasyonun odağında, kuyumcu, tekel bayii ve paravan şirketler üzerinden kredi kartı borcu olan vatandaşlara "nakit avans" adı altında yüksek faizli borç veren ve POS cihazlarını birer banka gibi kullanan şahıslar yer alıyor.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "tefecilik" yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 56 kişiden 51'i yakalandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, 56 kişinin tefecilik ile POS tefeciliği yaptıkları tespit edildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarla 51 şüpheli yakalandı.

Firari 5 şüphelinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakk

Bankalar hepsi kredi,kredi kart KMH limitleri düşürülmesi çabasında, tabi dayısı ayısı yoksa. Bankalarda yüksek faiz + vergi stopaj sigorta da eklenince bu 90-120% toplam yıllık maliyeti kolayca buluyor. Bu sefer millet çok yerde kredi karttan eş dost vs yada komisyon vererek para bulmaya çalışıyor. Bilhassa İktidara söylüyorum halkın durumu ekonomik çok kötü zor durumda,zaten bitiyorum diyerek suya düşen seçimlerde yılana yapışır o zaman bay bay İktidar. Bunun için iktidarı açık ve gizli kim devam görmek isteyen varsa ya bir an önce para musluğunu açar,yoksa açacak musluk kalmayacak, yerine koymak için kat ve kat pahalıya mal olsa bile belki de imkansız olacak

Hakk

T.C de bahis yasak değil iddia falan yerler mevcut istediğin kadar kumara para yatırabilirsin. Ama yasadışı yani vergisi alınmayınca yasak oluyor galiba ? Aynı zina genelevde vergi verdin mi serbest ama vergisiz fuhuş mu oluyor?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23