• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Soğan ocakta közlenir mi?

Yeniakit Publisher
2018-06-16 15:11:00 -
Soğan ocakta közlenir mi?

Pek çok hastalığa şifa olan soğanın yemeklere kattığı lezzette bir hayli meşhurdur. Bir tarif daha vardır ki soğanın tadına ayrı bir lezzet getirmektedir. Buda közlenmiş soğandır.

İlk adım doğru soğan seçimidir. Buradaki soğanın ceviz büyüklüğünde olması idealdir. Daha sonrasında yapılacak ikinci adım ise bu soğanların kabukları soyulmaksızın şişe dizmek olacaktır. Tıpkı kömür ateşinde pişirir gibi şişlerin ocak üzerinde iki taraflı şekilde soğanın kabukları iyice yanana kadar pişirilmelidir. Burada ocak üzerinde özel ızgaraların konularak yapılması pişirme işleminin daha güvenilir, sağlıklı ve ocak açısından temiz yapılabilmesine olanak sağlayacaktır.

Burada ateşe ne çok yaklaştırılmalı ne de uzak tutulmalıdır. Soğan etrafı yanabilecek kadar yaklaştırılmalı fakat fazla köze maruz kalıp kararmaması için o uzaklık yeterli bir şekilde ayarlanabilmelidir.

Daha sonrasında soğanın kök kısımları bir bıçak yardımıyla kesilerek ayrılır. Dilenirse bu işlem elle de koparılarak yapılabilir. Hemen ardından baştaki üç parmakla bastırılarak soğanın kabukları kaydırılıp çıkarılır. Bu işlem hafifçe yapılmalıdır, böylece soğan bozulmadan çok kolay bir şekilde çıkarılmış olur.

Ardından soğanlar geniş bir kaseye alınır ve üzerine tat katması için sızma zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra dilenirse tuz da eklenebilir. Bu aşamada soğanlar daha küçük parçalara bölünebilir. Bu tamamen isteğe kalmıştır.

En son salata tabağına yerleştirilir. Süsleme ve farklı bir tat katabilme adına sumak ya da pul biberi kullanılabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23