• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Skandal ortaya çıktı: Şeyhülislam kabrinin üzerine bina dikmişler!

Yeniakit Publisher
2021-04-21 17:47:00 - 2021-07-31 01:26:06
Skandal ortaya çıktı: Şeyhülislam kabrinin üzerine bina dikmişler!

Şeyhülislam Müftü Hüseyin Efendi'nin mezarının üstüne bina diktikleri belirlendi. Kabrin bir tarafı bina altında kalırken bir tarafı ise tuvalet ile yan yana.

İstanbul'daki Fatih Dervişali Mahallesi Açıkbaş Sokak'ta, Şeyhülislam Müftü Hüseyin Efendi'nin mezarının bir bölümü, iki binanın duvarları altında kalıyor.

Apartmanlardan birinin alt katında oturanların penceresi direkt mezarlığa bakarken, diğer binanın tuvalet penceresi de yine mezarla bitişik durumda.

100 yıl önceki sigorta haritasında ise o noktanın mezarlık olduğu açık bir şekilde görülüyor. 1970 yılında yerleştirilen mezar taşında, "Doğum ve ölüm tarihi bilinmeyen Şeyhülislam Müftü Hüseyin Efendi" yazıyor.

"Senelerdir alıştık"

Mezarın üzerinde yapılan binanın alt katında oturan Meryem Doğan, durumdan rahatsız olmadıklarını söyledi. Doğan, "Asla rahatsız etmiyor. Neden rahatsız etsin ki? Asla etmiyor. Çünkü o mezar çevrilmiş. Herkes işine gücüne bakıyor. Mezara da rahatsızlık verilmiyor. Bizi koruduğuna inanıyorum, neden inanmayayım? Hani deyim olarak derler ya 'mezar olunca korkar mısınız' diye, asla bir korkumuz da yok. Senelerdir alıştık. 25-30 senedir burada oturuyorum. Alıştık. Onu ben koymadım ki, oraya tarihe saygısızlık yapayım." dedi.

"Bize bir rahatsızlık vermiyor"

Aynı mahallede yaşayan Senanur Baytur, "Mahalleden alışılan bir durum. Kimseye tuhaf gelmiyor artık. Bizim yan tarafa yeni bir gelin taşınmıştı. O ilk taşındığı zaman su kendi kendine açılmış bir gece. O da onun geldiğini düşünmüştü. Yere havlu sermiş abdest alması için. Öyle korkmuştu ama sonradan o da alıştı. Bize bir rahatsızlık vermiyor bu görüntü. Şuradaki binada duran yaşlı bir teyze vardı, o bakıyordu buraya ama o da taşındı, şu an bakan yok." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, mezarlığın 2005 yılında Anıtlar Kurulu tarafından tescil edildiği, 2020 yılı itibari ile de belediye tarafından burası için bir proje çalışması yürütüldüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Mehmetoğlu

Yazıklar olsun, cediine sahip çıkmayan millet yok olur.

Soysuzlaştik

Bu millet öyle yozlastiroldi ki bütün mukaddes değerler ayaklar altına alınırken alkışlandı  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23