• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Skandal açıklamayı yaptı! 'Türkiye savaş suçundan sorumlu tutulabilir'

Yeniakit Publisher
2019-10-23 11:34:00 - 2019-10-23 11:37:54
Skandal açıklamayı yaptı! 'Türkiye savaş suçundan sorumlu tutulabilir'

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmanın ardından skandal bir açıklamada bulundu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin savaş suçu işlemekten sorumlu tutulabileceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG'yi savunmak için Türkiye ile bir savaşa girmeyeceklerini söyledi.

Washington'ın Suriye'den asker çekme kararının bölgede YPG'yi 'tehlikeye attığı' iddialarına cevap veren Esper, "ABD uzun dönemli NATO müttefikine karşı Kürtleri korumak için kesinlikle savaşmayacak" dedi.

Esper, diğer yandan Suriye'de Türkiye'nin Ankara destekli kuvvetlerin YPG'ye karşı işlediği iddia edilen savaş suçlarından kısmen sorumlu tutulması gerektiğini savundu.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan Esper, "Raporları gördüm. Korkunçlar ve doğruysa ve doğru olduklarını varsayıyorum, savaş suçları olacağını düşünüyorum” dedi. Bu konunun takip edileceği mesajı veren Esper, "Bu suçların arkasındakiler sorumlu tutulmalı, çoğu durumda da Türkiye'nin sorumlu olduğunu görüyoruz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BM ve Uluslararası Af Örgütü'nden savaş suçu uyarısı

Birleşmiş Milletler, Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'deki Türkiye'nin Suriye'de desteklediği grupların yaptıklarının "savaş suçu" sayılabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü de Türkiye’nin askeri operasyon sırasında, “savaş suçu işlendiğini” iddia etmişti. Örgütten yapılan açıklamada, Türk ordusunun ve desteklediği Suriyeli askeri unsurların operasyonlarının, “hukuka aykırı bir şekilde sivillerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı, bunun da “ciddi ihlaller” ve “savaş suçu teşkil” ettiği iddia edilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kamil

O..........ğun vermek onda biridir. Diğer dokuzu kimde bulunuyor Türk vatandaşı iyi biliyor.

MEHMET

KANI BOZUK ŞEREFSİZLER. Dünyanın heryerinde tecavüz,sivil ölüm,kimyasal silah kullananlar, en şefkatli orduya savaş suçundan bahsediyor. İnşallah birgün bunları iddia edenlere karşı savaş suçu işlemek nasip olur..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23