• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Sizin güvenliğinizi sağlamak için her şeyi yapıyoruz'

Yeniakit Publisher
2016-12-18 19:14:00 - 2016-12-18 19:16:10
'Sizin güvenliğinizi sağlamak için her şeyi yapıyoruz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yardım isteyen 7 yaşındaki Halepli Bana ve annesi Fatemah'a, "Sizin ve diğer binlerce kişinin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin doğu Halep bölgesinde ateşkesin ve tahliyelerin sağlanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinden yardım isteyen 7 yaşındaki Halepli Bana ve annesi Fatemah'a, "Sizin ve diğer binlerce kişinin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyoruz." dedi.

Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların ateşkes ihlalinin ardından Twitter'daki hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Çavuşoğlu'na annesiyle birlikte mesaj gönderen Bana, "Lütfen, lütfen, lütfen ateşkesin sağlanmasını ve şimdi tahliye olmamızı sağlayın. Çok yorgunuz." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu da Bana'ya "Sahadaki zorluklar bizi vazgeçiremeyecek kardeşim. İçiniz rahat olsun, sizin ve diğer binlerce kişinin güvenliğini sağlamak için her şeyi yapıyoruz." mesajıyla cevap verdi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bana, daha önce de Halep'te ateşkesin ihlal edilmesinin ardından Çavuşoğlu'ndan yardım istemiş, Bakan Çavuşoğlu "Umudunu koru kardeşim. Türkiye senin çağrına kulak veriyor. Senin ve birçok Suriyeli çocuğun yaşadığı kabusları sona erdirmek için çok çalışıyoruz." yanıtını vermişti.

Halepli Bana, eylül ayından bu yana sosyal medya hesabından Halep'teki son durum ve bombardıman altındaki yaşamına dair paylaşımlarda bulunuyor.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23