Siyonistler Şehit Hasan Saklanan'ın naaşını vermedi!
Mescid-i Aksa’da, Siyonist İsrail polisinin kurşunuyla şehit olan İmam Hasan Saklanan’ın cenazesi, aradan geçen 20 güne rağmen aileye teslim edilmedi. Akit’in yetkililerden edindiği bilgiye göre, Saklanan’ın naaşı Tel Aviv’de bir hastanenin morgunda tutuluyor. Şehit Saklanan’ın gözü yaşlı ailesi ise çaresiz bir şekilde cenazelerinin kendilerine ulaşmasını bekliyor. Şehit Saklanan’ın kuzeni Mahmut Birinci, elleri kolları bağlı kaldıklarını belirterek, yetkililere, “yardım edin” çağrısında bulundu. Birinci, “Tek isteğimiz Hasan’ın cenazesine sarılıp, ona son görevimizi yerine getirebilmek” dedi.
Taha Emre Özdemir Ankara
Şanlıurfalı İmam Hasan Saklanan, 30 Nisan’da Filistin’in başkenti Kudüs’te Siyonistlerin kurşunuyla şehit edildi. Saklanan’ın cenazesi, 20 gün geçmesine rağmen hâlâ Türkiye’ye gönderilmedi. Siyonist devlet, Hasan Hoca'nın cenazesini teslim etme konusunda verdiği sözlere sadık kalmadı. Saklanan’ın bir “terör” eylemi gerçekleştirdiği gerekçesini öne süren İsrailli yetkililer, Saklanan’ın cenazesinin verilmesini, “olayı inceliyoruz” gerekçesiyle geciktiriyor. Türk yetkililer ise şehit Saklanan’ın naaşını alabilmek için temaslarını sürdürüyor.
Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz
Hasan Saklanan’ın yakınları Akit’e yaptığı açıklamada, şehidimizin eşi ve çocukları ile anne babasının çaresizlik içinde cenazeyi beklediklerini söyledi. Şehit Saklanan’ın kuzenlerinden Mahmut Birinci, elleri kolları bağlı kaldıklarını belirterek, yetkililere, “yardım edin” çağrısında bulunarak şunları dile getirdi: “Herkes gibi biz de öylece haber bekliyoruz. İsrail’deki Türk yetkililerle son görüşmemizde cenazenin bu hafta içi teslim edilebileceğini söylediler. Onun dışında Türkiye’den bize bir açıklamada bulunan hiçbir siyasetçi olmadı. Sadece bazı sivil toplum kuruluşları taziye ziyaretimize geldiler. Onların da elinde bir bilgi yok. Gelişmeleri bizden öğrenmeye çalışıyorlar. Merhum Hasan’ın eşi ve çocukları perişan durumda. Annesi ve babası yaşlı ve hastalar. Aile garibanlık içinde yaşıyor. Tek isteğimiz Hasan’ın cenazesine sarılıp, mezarına defnederek ona son görevimizi yerine getirebilmek. Yaşadığımız acıyı ancak böyle teselli edebiliriz.”
Şehit olmayı kafasına koymuştu
Kuzen Birinci, merhumun uzun yıllardır Filistin için acı çektiğini, son dönemlerinde yemeden-içmeden kesildiğini ve şehadeti arzuladığını söyledi. Hasan Hocanın şehit vefatından bir süre önce gördüğü rüyanın etkisinde kalarak son günlerini çok düşünceli geçirdiğini belirten Birinci, “Hasan, Filistin için şehit olmayı kafasına koymuştu” dedi.