• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonist saldırısını BM'ye taşıdılar

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Siyonist saldırısını BM'ye taşıdılar

Suriye yönetimi, İsrail’in İdlib’deki Ebu Zuhur Askeri Hava Üssü’ne düzenlediği hava saldırısını Birleşmiş Milletlere taşıdı. Şam, saldırıların durdurulmasını ve İsrail’in Suriye topraklarından tamamen çekilmesini istedi.

Suriye, İsrail’in Ebu Zuhur Askeri Hava Üssü’nü hedef alan saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ile BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı’na iki ayrı mektup gönderdi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre mektuplarda, hava saldırısı şiddetle kınanırken İsrail’in eylemlerinin bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik sonuçlarına dikkat çekildi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, Suriye'nin BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı'na gönderdiği iki ayrı mektupta, İsrail'in saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

Mektuplarda, 8 Aralık 2024'ten bu yana İsrail'in Suriye topraklarına yönelik hava saldırılarını, toprak ihlallerini ve alıkoyma eylemlerini sürdürdüğü, bu saldırıların Suriye'nin itidalli tutumuna rağmen bölgedeki istikrar çabalarını engellediği ve gerilimin daha da artması riskini beraberinde getirdiği ifade edildi.

Ayrıca mektuplarda, İsrail’in saldırılarının derhal durdurulması ve İsrail’in 1974 tarihli Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’na uymaya zorlanması çağrısında bulunuldu.

Mektuplarda İsrail'in 8 Aralık 2024'ten sonra Suriye topraklarında ilerlediği bölgelerden tamamen çekilmesi ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nden çekilmesi de talep edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23