• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sivas mazlumlarının sesine kulak verin

Yeniakit Publisher
2018-07-20 13:01:00 - 2019-04-21 15:06:31

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sivas mazlumlarının sesine kulak verin

1995 yılında tahliye olduktan sonra Almanya’ya yerleşen Sivas mazlumu Murat Songur’a yönelik ölüm tehditlerinin her geçen gün arttığı, ailesinin ağır baskı altında olduğu ortaya çıktı. Almanya’daki DHKP-C ve PKK sempatizanlarının hedefinde yer alan Songur, “İsmimin üzerine çarpı koymuşlar. Aylardır ölüm tehditleri alıyorum. Bir kumpas sonucu mağdur edildim, yeniden yargılanmak istiyorum” dedi.

Alman makamlarının “Dosyada suç unsuru yoktur” diyerek serbest bıraktığı Sivas Mazlumu Murat Songur’a yönelik ölüm tehditlerinin her geçen gün arttığı, ailesinin ağır baskı altında olduğu bildirildi. Terör örgütü DHKP-C ve PKK sempatizanlarının hedefinde yer alan Songur, kişisel bilgilerinin örgüt militanlarına ulaştırıldığını söyledi.

25 yıldır vatan hasretiyle yanıp tutuşan Murat Songur, Türkiye’nin baskısı yüzünden daha önce iki defa gözaltına alındığını, suçlamaları inceleyen Alman makamlarının ‘tutuklama veya iadeye yetecek kadar delil bulunmuyor’ diyerek hakkındaki kırmızı bülteni dahi kaldırdığını ifade etti. Sivas davasında kendisi dahil 10 kişi hakkında kamu tanıklığı yapan dönemin Sivas Emniyet Müdür Yardımcısı Sami Ece hakkında akıl almaz açıklamalarda bulunan Songur, o dönem İslam’la uzaktan yakından ilişkisi olmadığını, Ece’yle kumar masasında kavga etmesi üzerine, kendisini Sivas davasının içinde bulduğunu söyledi. ‘Kumar borcunu ödemedi birbirimize girdik. Hakkımdaki şahitliği bu yüzdendi’ diye konuşan Songur, karşılaştığı güçlükler sonrası hidayete erdiğini vurguladı. Sivas olaylarının yaşandığı süreçte, Yayla Kıraathanesini işletiyorduk, bu Sami Ece de oraya gelirdi. Sivas’ta herkes bilirdi bizim orada kumar oynatıldığını, Sami Ece ile oradan ahbaptık daha sonra masada hep para kaybedince hasım olduk birbirimize” dedi.

KUMAR BORCUNU ÖDEMEMEK İÇİN KUMPAS KURDU

 “Bana bugünün parasıyla 1000 Euro kadar borcu vardı; ödemek istemedi, emniyet müdürü olduğu için gücüne güveniyordu. Kavga ettik küfürleştik çekti gitti. Bir hafta sonra bu Sivas olayları gelişti ve sonrasında polisler gelip gözaltına aldı” diyen Songur, “Dönemin Sivas Emniyet Amiri Sami Ece’nin kumpasıyla 25 yıldır çile çekiyorum. Bana olan borcunu ödemeyince kavga etmiştik. Bir hafta sonra bütün gün dükkanda olmama rağmen polisler, beni olaylara karıştığım gerekçesiyle aldılar. Bana bu kumpası kuran Sami Ece mahkemede, beni ilk defa Sivas olaylarında gördüğünü anlatan uydurma şeyler söyledi. Tanık olarak gelen bir başka Şube Müdürü kumpasçının yalanını ortaya çıkardı ancak mahkeme yalancı şahitlik yapan Sami Ece’nin beyanlarını doğru kabul etti. Böyle bir yargılama olur mu? Bizler bu yüzden yeniden yargılanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MUHAMMED UZUN
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23