• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şırnak’ta Afet Yönetimi Projeleri masaya yatırıldı

Yeniakit Publisher
Yiğit Mustafa Kışlacık Giriş Tarihi:
Şırnak’ta Afet Yönetimi Projeleri masaya yatırıldı

Şırnak İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Muzaffer İşlek, kent genelinde yürütülen afet yönetimi çalışmalarıyla ilgili AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar’a kapsamlı bir sunum yaptı. Gerçekleştirilen görüşmede, afet konutlarından altyapı projelerine kadar çok sayıda başlık değerlendirildi.

Toplantının ana gündemini, Uludere ilçesine bağlı Ödül Mahallesi ve İdil’in Kentli köyünde devam eden kaya ıslah projeleri oluşturdu. Ayrıca Şırnak merkezdeki Seslice köyü ile Balveren beldesinde inşa edilmesi planlanan afet konutlarına yönelik altyapı ve imar süreçlerindeki son durum da ele alındı. Beytüşşebap ilçesindeki Elki Mahallesi’nde süren kaya ıslah çalışmaları da toplantının gündemine taşındı.

Silopi’nin Şehit Harunboy Mahallesi’nde yer alan afet konutlarının imar, ifraz, cins değişikliği ve tapulama işlemleri ile Şırnak merkezdeki Boğazören Afet Konutları’na dair benzer süreçler de değerlendirilen konular arasında yer aldı.

Cizre’nin Sur Mahallesi’nde daha önce hak sahibi olarak belirlenen 6 kişi için yapılması planlanan afet konutları ile Basisk Deresi’nin kanal kesitinin genişletilmesi için yürütülen projeler de toplantıda gündeme getirildi. Beytüşşebap ilçesi Taşarası köyünde hak sahipleri için arsa seçimi süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, il genelinde afet risklerinin azaltılması, hazırlık çalışmaları ve AFAD’ın ihtiyaçlarına yönelik yapılan değerlendirmelerle sona erdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23