• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sırbistan'dan Türkiye açıklaması: Devreye sokuyoruz

Yeniakit Publisher
2021-05-10 17:58:00 -
Sırbistan'dan Türkiye açıklaması: Devreye sokuyoruz

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Türkiye ile karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin aşı sertifikası konusunda anlaşma sağladıklarını söyledi.

Türkiye ve Sırbistan arasında karşılıklı seyahat kısıtlamalarının kaldırılması amacıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sertifikasının tanınmasına yönelik uygulamanın yakın zamanda devreye konulması planlanıyor.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, aşı sertifikalarının karşılıklı tanınmasını görüşmek üzere Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'u kabul etti.

Brnabic, Türkiye'ye salgında Sırbistan'a yaptığı yardımlar nedeniyle teşekkür ederek, yakın zamanda başlayacak aşı sertifikası uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Aksoy da yaklaşan turizm sezonunda karşılıklı seyahatlerde büyük kolaylık sağlayacak uygulamanın gelecek günlerde nota teatisi yoluyla hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuya ilişkin Sırp ve Macar mevkidaşlarıyla birer görüşme yaptığını anımsatan Aksoy, 2019'da Türkiye'yi 300 bine yakın Sırp turistin ziyaret ettiğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Görüşmeye katılan Sırbistan Ticaret ve Turizm Bakanı Tatjana Matic da aşı sertifikaları sayesinde bu yılki turizm sezonunun geçen yıla oranla çok daha olumlu geçeceğini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Bakışlı

Yurtiçi seyahatlardada her iki doz aşıyı olanlara engel kalkmalı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23