• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinek lekesi nasıl temizlenir?

Yeniakit Publisher
2018-06-19 12:26:00 -
Sinek lekesi nasıl temizlenir?

Yaz aylarında en çok rahatsızlık duyulan şey, etrafta sineklerin dolaşmasıdır. İnsanların üzerine konmaktan oldukça hoşlanan sinekler, her kovulduklarında tekrar tekrar geri dönmekten de vazgeçmezler. Bu yüzden sinekleri besinlerden, insanlardan ve evlerden uzakta tutabilmek için piyasada çok sayıda ürün ve kimyasallar bulunmaktadır.

Sinekler, verdikleri fiziksel rahatsızlığın yanında, eşyalar üzerine pisliklerini bırakarak da başka bir rahatsızlığa sebep olurlar. Özellikle cam yüzeyler üzerinde sinek lekelerine oldukça sık rastlanılmaktadır. Sinek lekelerinin sık görüldüğü diğer yüzeyler de aynalar ve metal yüzeylerdir. Bu yüzeyler üzerinde oluşan sinek lekeleri başlangıçta sayıları az iken far edilememelerine rağmen, bu lekelerin sayıları arttıkça oldukça kötü bir görüntü ortaya çıkar.

Ancak yüzeylerden sinek lekelerinin çıkartılması çok kolay değildir. Genellikle ıslak veya nemli bezle yüzeylerin silinmesi bu yüzeylerdeki sinek lekelerinin çıkartılması için yeterli olmaz. Bu yüzden yüzeylerde oluşan sinek lekelerinden kurtulabilmek için bazı özel yöntemlere başvurmak gerekir.

SİNEK LEKELERİ NASIL ÇIKARILIR?

Cam ve ayna gibi yüzeylerdeki sinek lekelerini temizlemek için alkol kullanılır. Bu yüzeyler alkolle ıslatılan bir bezle silindiğinde, sinek lekeleri çıkacaktır. Alkol bulunmadığı durumlarda bu yüzeyler kolonya kullanılarak veya ıslak mendille de silinebilir. Ayrıca alkolle silindikten sonra bu yüzeylere uzun süre sinek konması da engellenmiş olur.

Metal yüzeylerdeki sinek lekelerinin temizlenmesi içinse yüzeyin yarım soğanla silinmesi yeterli olur. Ayrıca soğan kokusu da bu yüzeylerden sinekleri uzun bir süre uzak tutar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23