• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şimdi bu bir itiraf değil de ne? CHP’li eski vekil istemeden solak mahalleye gömdü!

Yeniakit Publisher
2019-10-03 16:49:00 - 2019-10-03 16:55:50

CHP 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, sağcıların, solculara nazaran örf, adet ve adaba daha riayetkar olduğunu söyledi.

 yeniakit.com.tr  CHP 26. Dönem Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’ye girişi sırasında CHP ve yol arkadaşı HDP’lilerin ayağa kalkmaması hakkında konuştu. Konuyu örf ve adetlere bağlayan Havutça, sağcıların örf, adet ve adaba daha uygun davrandığını, solcuların ise tam ters hareket ederek yozlaştığını itiraf etti.

Havutça, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuştu.

Solcuların adap bilmediğini ortaya koydu

TBMM’nin açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona giriş yaptığı sırada CHP’lerin yaptığı saygısızlık üzerine, Ahmet Hakan, “Siz ayağa kalkmazsınız, bunun haklı gerekçeleri de vardır size göre. Onları da kamuoyuyla paylaşırsınız, bu sizin en demokratik hakkınız. Ben işin o kısmında değilim. Ben diyorum ki, İYİ Parti’nin bu tutumundan bir mana, bir anlam çıkarabilir miyiz? Ekrem bey dedi ki, çıkaramayız. Sağ partiler genelde daha otorite karşısında farklı tutumlar alırlar. Tamam, güzel bir açıklama yaptı. Siz ne diyorsunuz peki, sizin fikriniz ne bu konuda?” sorusunu yöneltti.

Bu sorunun üzerine Havutça, “Ekrem’e katılıyorum. Sağ kökenli arkadaşlarımız bu konuda daha örf adete adaba uygun davranış şekilleri var.” cevabını verdi. CHP’li ismin itiraf niteliğindeki sözlerinin ardından Hakan, “Biz biraz örf-adet dinlemeyiz” karşılığını verdi.

Ne olmuştu?

TBMM'nin 27. Dönem 3. Yasama yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e girdiği anda CHP sıraları ayağa kalkmamış ve alkışlamamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Karaman

Bu çok kolay iki tarihciyi yanyana oturtalım birisi Murat Bardakçıoğlu olsun diğeride İlber Ortaylı olsun araştırsınlar Cumhuriyet kurulduğundan beri hırsız sağdan mı çok çıkmış soldan mı hangisinden hırsız daha çok çıktıysa o edebe adaba daha çok uyuyor demektir. VARMISINIZ

hırsızankarada.

türk ırkının dinini örfünü geleneğini dilini çalsınlar sonrada versinler laik eğitimi desinlerki sağcılar hırsız. farkındamısın insanın bütün iyi özelliklerini çalmışsınız ortaçağ avrupasına dönüştürmüşsünüz. esas hırsız sizsiniz. evin temelini yapmayacaksın dere kenarına yapacaksın sonrada diyeceksinki senden satın alana hemşerim gözünü açaydın ulan hırsız ne bıraktınki çalmadık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23