• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sigara içenler koronavirüse daha sık yakalanıyor

Yeniakit Publisher
2020-09-23 23:48:00 - 2020-09-23 23:50:27
Sigara içenler koronavirüse daha sık yakalanıyor

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigara içenlerin koronavirüse yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sigara içmek için maskesini sık sık çıkaran kişilerin koronavirüse yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ifade etti.

Sigara içenlerde koronavirüs riski

Koranavirüs tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Bulaş riskini azaltmak için her gün yeni tedbirler alınıyor. Öte yandan uzmanlar tarafından koronavirüse yakalanma riskini azaltmak için çeşitli uyarılar da yapılıyor. Bu uyarılara Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de bir yenisini ekledi. Özlü, sigara içenlerde bulaş riskinin daha fazla olduğunu ifade etti.

 Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özlü, "Sigara içilmesi virüsün yayılmasını kolaylaştırıyor. Sigara kullananlar ya maskeyi usulüne uygun takmıyor veya sigara içmek için sık sık maskelerini çıkarıyorlar. Böylece kolayca bulaştırıyor veya virüsü kapıyorlar." dedi.

"Sigaradan vazgeçmek en doğrusu"

Birlikte sigara içme kültürünün yaygın olduğunu söyleyen Özlü açıklamasının devamında, "Dış mekanda, kafe ve restoranların açık alanlarında, işyerlerinde molalarda insanlar karşılıklı sigara içip sohbet ederken birbirlerini enfekte edebiliyor. Dumanı üflerken virüsü daha uzak mesafeye yayabiliyor.Pandemi döneminde sigara içilmesi korunmayı aksatıyor, içenler başta olmak üzere insanları tehlikeye atıyor. Bu dönemde sigaradan vazgeçmek en doğrusu." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İşsiz

He vala, tek suçlu cigara.

Gakgo

Anlayana bak.Tam bir medya oyuncağı,Birde defa sigara içenlerin ,ağız ve burun mukozasında ki mikropların sigara dumanından dolayı yaşama şansı yok.Benim tanıdığım son bir hafta içinde 4 doktor,bir kimya profu, Ayakkabıcı,Parfumerici,Müh.Muteahhit in hiç biri sigara aç Elazığ a sor! Senin martavallarından gına geldik, asıl virüs sizlersiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23