• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şerbetli irmik tatlısı | Revani tatlısı nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-01-04 16:47:00 -
Şerbetli irmik tatlısı | Revani tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetli irmik tatlısı. Revani tatlısı nasıl yapılır? Revaninin yapımı oldukça basittir. Şerbetli tatlıların en çok tercih edilenleri arasında olan revani yapımının detaylarını sizler için derledik. Şerbetli irmik tatlısının detayları için okumaya devam edin...

Şerbetli irmik tatlısı. Revani tatlısı nasıl yapılır? Revaninin yapımı oldukça basittir. Şerbetli tatlıların en çok tercih edilenleri arasında olan revani yapımının detaylarını sizler için derledik. Şerbetli irmik tatlısının detayları için okumaya devam edin...

Şerbetli tatlılar genelde ağır oldukarı için geri planda kalsalarda irmik tatlısının ayrı bir yeri vardır. Bu tarif ile tam kıvamında bir irmik tatlısı yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Öncelikle yumurta ve şekeri iyice, rengi açılana kadar çırpın.

Ardından içerisine şeker ve sıvıyağı ilave edin. Bir süre çırptıktan sonra yoğurdu ilave edin.

Homojen bir kıvam alan karışıma un, irmik ve kabartma tozunu ilave edin. Cam bir kap içerisine karışımı dökün.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Kek öncesinde şerbeti için su ve şekeri tencereye alın kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1 -2 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatın.

Tatlı sıcak, şerbet ise ılıkken şerbeti dökmelisiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dürüst

İrmik tatlısı. 5 yumurta 1sb. un. 1. sb şeker yarım SB irmik kabartma tozu vanilya. . . Şerbeti. için. Bir buçuk Sb şeker. iki buçuk Sb. şu. birkaç damla limon suyu. Yapılışı. şerbeti hazırlanır soğutulur 5yumurta 1sb şekerle çırpılır un irmik kabartma tozu vanilya elenerek ilave edilir 30 cm çapındaki yağlanmış tepsiye veyayaglikagit serilmiş tepsiye dökülür 200cderdcede pişirilir üzeri kızarınca üzeri çatal batırılır yapismiyorsa alınır şerbet dökülür hindistancevizi serpilir istenirse afyet olsun tepsi 30cm çapında olursayaglanmis tepsi buzdolabında durursa daha iyi netice alınır

Kolay ve çok beğenilen revani

5. Sb
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23