• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şentop: Türkiye, yeni dünyanın kurucuları arasında yer almak istiyor

Yeniakit Publisher
2020-11-10 22:11:00 -
Şentop: Türkiye, yeni dünyanın kurucuları arasında yer almak istiyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın kurucuları arasında yer almak isteyen Türkiye, kendisini yeniden inşa ediyor” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 2020-2021 Akademik Yılı açılış dersine video konferansla katılan Şentop, salgınla beraber dünyanın yeni bir sürecin içine girdiğini belirterek, şunları dile getirdi:

Hazırlıklı olmalıyız

“Dünyan 90’lı yılların başından itibaren bir değişimin içinde. ‘Küreselleşme’ denilen sürecin başladı. Yeni bir dünya için hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Hazreti Ali, ‘Çocuklarınızı bugün için değil, yarınlar için yetiştirin’ buyuruyor. Öğrenciler de bugün aldıkları eğitim-öğretimin sonuçlarını 10 sene sonra kullanabilecekler. Nereden nereye? ‘Bilgisayarları kullanabilir miyiz?’ dediğimiz bir süreçten, yaklaşık 20 sene içerisinde artık tamamen bu cihazlar üzerinden hayatın birçok alanındaki faaliyetimizi yürütebildiğimiz bir noktaya geldik.”

Yeni bir dünya kuruluyor

Türkiye’nin sözünün, gücünün etkisi olduğunu ifade eden Şentop, Türkiye’nin tarihi birikiminin varlığına ve bu birikimi ortak olarak yaşadığı toplumlara işaret etti. Türkiye’nin kendi sınırları dışında yaşadığı tecrübeleri hatırlatan Şentop, şöyle devam etti: “Yukarı Karabağ sorunu, Kuzey Afrika’daki gelişmeler, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler bağlamında bunları değerlendirebiliriz. Yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünyanın kurucuları arasında yer almak için Türkiye de kendisini yeniden kuruyor.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

17-25 darbesine suçüstü

 NAMIN YÜRÜSÜN DÜNYA TİCARETİNİN %2 SİNİ OLUŞTURUYORSUN nüfusta ise yuzde bir bile değil iken
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23