Şehir hastanelerinde ‘24 saat nöbet’ uygulaması başladı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde hafta sonları da dahil 18 branşa kadar sağlık hizmetinin verilebileceği "24 saat" nöbet sisteminin devreye girdiğini bildirdi.
Ankara
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde hafta sonları da dahil 18 branşa kadar sağlık hizmetinin verilebileceği "24 saat" nöbet sisteminin devreye girdiğini bildirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, yıl içerisinde açılacak şehir hastaneleri ve bu hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyet oranlarına ilişkin bilgi verdi. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın ikinci fazını kapsayan şehir hastaneleri projesinde önemli bir mesafe alındığını ifade eden Koca, 2017'de kamu-özel iş birliği kapsamında inşa edilen 10 şehir hastanesinin vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi. Şehir hastaneleri inşaat çalışmalarının ülkenin farklı noktalarında devam ettiğini aktaran Koca, İstanbul Başakşehir, İzmir Bayraklı, Kocaeli, Konya Karatay ve Tekirdağ'daki yapıları bu yıl içerisinde hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. Bakan Koca, yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayarak, genel bütçeden yapılacak Samsun, Denizli, Diyarbakır, Aydın, Antalya, Trabzon ve Rize şehir hastanelerinin ihale hazırlık süreçlerinin devam ettiği, Ordu, Sakarya ve İstanbul Sancaktepe şehir hastanelerinin de proje ihalelerinin yapıldığı bilgisini verdi. Türkiye'de sağlıktaki memnuniyetin yüzde 71 olduğunu bildiren Koca, şehir hastanelerinin de içerisinde yer aldığı tüm hastanelerden sağlık hizmeti alan vatandaşlarla anket ve memnuniyet analizi yaptıklarını aktardı. Şehir hastanelerinde Isparta'da yüzde 81, Mersin'de yüzde 86, Kayseri'de ise yüzde 88 oranında hasta memnuniyeti olduğunu kaydeden Koca, "Şehir hastanelerindeki memnuniyet Türkiye ortalamasının çok üzerinde" dedi.